Live

Rusia a publicat lista țărilor care nu sunt pe placul lui Putin. Ungaria și Slovacia, singurele state UE care nu au fost incluse

Data actualizării: Data publicării:
Pe listă mai apar SUA, Marea Britanie, Ucraina și Japonia. Sursa foto: Profimedia Images

Guvernul rus a publicat o listă a țărilor ale căror politici „impun atitudini neoliberale ce contrazic valorile tradiționale rusești”. Registrul se regăsește pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice și include 47 de țări, transmite Rador. Ungaria și Slovacia sunt singurele state UE care nu au fost incluse pe lista lui Vladimir Putin.

Singurele țări UE care nu sunt pe listă sunt Ungaria și Slovacia. În registrul statelor care „contrazic valorile rusești” se află și Taiwanul, a cărui independență Federația Rusă nu o recunoaște oficial. Pe listă mai apar SUA, Marea Britanie, Ucraina și Japonia.

Din 2021, autoritățile ruse mențin în vigoare o listă oficială a „țărilor neprietenoase” faţă de Rusia. Acum lista include aproape 50 de state ale lumii.

Rusia a introdus „taxa pe țările neprietenoase”

Din iulie 2024, Rusia a introdus „taxa pe țările neprietenoase”. Toate produsele aduse din țări considerate ostile Moscovei s-au scumpit odată cu introducerea acestei taxe.

Rusia a majorat tarifele de import pentru bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, bomboane, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile împotriva Moscovei, potrivit unui ordin guvernamental publicat în iulie. Potrivit ordinului, taxele pentru parfum, cosmetice şi şampon din Polonia, de exemplu, se vor ridica la 35% din valoarea în vamă. Taxele pentru tapetul din Lituania, Letonia şi Estonia vor creşte la 50%. Taxele de import pentru vin vor fi majorate și ele la 20%.

Pe această listă figurează SUA, Canada, ţările membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie (inclusiv teritoriile britanice Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar), Ucraina, Muntenegru, Elveţia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan (considerat teritoriu chinez, dar care din 1949 are administraţie proprie).

 

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Un elvețian s-a mutat de două luni în București și s-a convins: ”Puțin îndoielnic”. A caracterizat Capitala în CINCI cuvinte

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dispariție cu final fericit. O pisică pierdută de stăpâni a mers singură 1.300 de kilometri până s-a întors acasă

Super-arma lui Putin a eșuat la testul de lansare. Racheta Satan II a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din satelit (presă)

Autoritățile americane cer sancționarea lui Elon Musk în dosarul preluării Twitter. „Miroase a joc”

Cel puțin 4 oameni au fost uciși și zeci au fost răniți în urma unui atac armat în SUA

Partenerii noștri