Live

Video Rudele unui bărbat aflat în stop cardio-respirator au vandalizat o ambulanță, în județul Iași, fiindcă ar fi ajuns prea târziu

Data actualizării: Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

Familia unui bărbat aflat în stop cardio-respirator a devenit agresivă și a vandalizat o ambulanță pentru că echipajul medical ar fi ajuns cu întârziere la caz. Polițiștii chemați în ajutor au aplanat conflictul. Un bărbat, rudă cu pacientul, are acum dosar penal pentru distrugere.

Jurnalist Digi24: Cum de s-a ajuns în această situație?  Ce s-a întâmplat pe larg? 

Neculai Pralea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Iași: Prin apel la 112, Serviciul de ambulanță Județean Iași a fost solicitat să intervină pentru un bărbat cu stare de sincopă în localitatea Slobozia-Voinești,  în afara Iașiului, la peste 20 km. Imediat a fost direcționată o ambulanță cu echipaj medical de urgență, format din medic, asistent și ambulanțier. S-au deplasat în regim prioritar cu sisteme acustice și vizuale din dotare.  La timpul de ajungere la întâlnire, pentru că pacientul a fost adus cu o mașină particulară în întâmpinarea ambulanței, în localitatea Voinești, pacientul se afla în stop cardio respirator.

A fost preluat imediat și s-au instituit manevrele de resuscitare cardio respiratorie timp de peste 50 de minute, conform protocolului. Din păcate, după tot acest efort, răspunsul a fost negativ, s-a declarat decesul. Aparținătorii în număr mare care au declanșat evenimentul s-au manifestat violent și agresiv și chiar au spart geamul din spate al ambulanței. A fost solicitată intervenția echipajelor de poliție și pentru protecția echipajului, cât și pentru cercetarea decesului care erau un deces medico-legal. 

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Misterul morții doctoriței Gabriela Ștefănescu din Iași: a fost găsită fără suflare într-un hotel din București

O femeie din Iași a primit acordul judecătorilor să intre cu forța în apartamentul unei vecine pentru a face curățenie

Țara milioanelor vechi. Românii vorbesc și azi în "milioane", în loc de sute de lei. "Până în 2005 noi toți eram multimilionari"

O pacientă s-a vindecat în drum spre spital, datorită gropilor din asfalt

Partenerii noștri