Live

România a câștigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

Data publicării:
România a câștigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică FOTO: Ministerul Educației

Patru medalii a câștigat România la Olimpiada Internațională de Informatică desfășurată în Egipt. Ministerul Educației precizează că România a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz.

„Patru medalii câștigate de România la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie 2024! Elevii noștri au obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz, astfel: 𝐕𝐎𝐈𝐂𝐔 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢-𝐕𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐮, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București - Aur, 𝐍𝐄𝐂𝐔𝐋𝐀𝐔 𝐑𝐚𝐫𝐞𝐬̦-𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", Galați - Argint, 𝐈𝐎𝐑𝐆𝐔𝐋𝐄𝐒𝐂𝐔 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐏𝐚𝐮𝐥, Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu", București - Argint și 𝐓𝐔𝐃𝐎𝐒𝐄 𝐑𝐚𝐫𝐞𝐬̦-𝐅𝐞𝐥𝐢𝐱, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București - Bronz”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Leaderii echipei României din Egipt au fost profesorul Marius NICOLI, Colegiul Național “Frații Buzești” / “Syncro Soft”, Craiova și stud. Alexandru LUCHIANOV, Massachusetts Institute of Technology, USA, potrivit sursei citate.

Rezultatul obținut de elevii români aduce țara pe locul 8 lume și 2 în Europa la ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Informativă.

„Acest rezultat aduce România pe locul 8 în lume (locul 2 în Europa) la această ediție, arătând continuitatea în performanță a informaticii Românești la această disciplină la care există acerbă concurență la nivel global. Felicitări tuturor celor care și-au adus contribuția la acest rezultat”, precizează Ministerul Educației.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lista școlilor închise din cauza inundațiilor din județul Galați

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Egipt. Cel puţin doi oameni au murit şi alți 29 au fost răniţi

Ministerul Educaţiei, anunț după un fake-news pe reţelele sociale: Contractul educaţional nu afectează drepturile părinteşti

Calendarul vacanțelor și al examenelor din anul școlar 2024-2025. Cursuri și examene pentru elevi

Partenerii noștri