Posibile cauze ale exploziei de la rafinăria Petromidia. Director: „Nu este vorba despre o eroare umană, cu siguranță”
Directorul general al Rompetrol Rafinare și un fost director în cadrul rafinăriei de la Năvodari au vorbit despre posibilele cauze ale exploziei de amploare produse astăzi la rafinăria Petromidia de la Năvodari. O persoană a murit și alte patru au fost rănite în urma exploziei.
Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
Momentul în care un individ aruncă un cocktail Molotov printre mașini, în Arad
O ambarcațiune a fost cuprinsă de flăcări pe Dunăre
Incendiu puternic la o hală de procesare şi depozitare a deşeurilor reciclabile, în județul Iași
O femeie din București a fost arestată după ce a incendiat o mașină. Ce le-a mărturisit anchetatorilor
O familie din Spania a murit într-un incendiu provocat de o trotinetă electrică lăsată la încarcat
O mașină a luat foc la Pasajul Unirii din București
„La prima vedere - dar o să investigăm cu autoritățile și experții - a fost o conductă care s-a fisurat. Nu cunoaștem detalii. A apărut flacără, în zonă, specific, motorină, se aprinde imediat, temperaturi foarte mari”, a spus Felix Crudu, director general al Rompetrol Rafinare.
„Nu este vorba despre o eroare umană, cu siguranță. O să investigăm și o să vedem. Un echipament care a cedat”, a adăugat el.
„Această explozie, după câte am înțeles și după ce am discutat și cu foști colegi de acolo, s-a produs în instalația de hidrofinare motorină. Pentru hidrofinarea motorinei se folosește hidrogenul, un produs foarte periculos. Fierbe la minus 80 de grade și în condițiile de prelucrare cu el, este în stare de gaz. Este un produs foarte sensibil la foc. Cred că incidentul a apărut pe seama acestui hidrogen care, în contact cu o scânteie sau cu o defecțiune la un motor sau un echipament care a declanșat o scânteie, a declanșat acest mare incident”, a spus, la rândul său Mihai Georgescu, fost director în cadrul rafinăriei de la Năvodari.
El adaugă că și ipoteza lui Crudu este plauzibilă.
„Se poate. O conductă fisurată lasă un produs să iasă în afară. Dar ca să se producă incendiul trebuia o scânteie, un element de producere a focului”, a spus Georgescu.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News