Live

Ciucă îl atacă din nou pe Ciolacu pe banii PNRR. „Astăzi problema este la dumneavoastră”

Data publicării:
Liderul PNL Nicolae Ciucă FOTO Profimedia

Nicolae Ciucă, președintele PNL, îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu de blocarea banilor din tranșa 3 PNRR, spunând că guvernul condus de el nu a finalizat mai multe „jaloane esențiale”. Comisia Europeană a propus marți suspendarea parțială a plăților din cea de-a treia cerere de plată a României în cadrul programului PNRR, din cauza lipsei de reforme în conducerea companiilor de stat și a investițiilor în transporturi. 

Nicolae Ciucă îi transmite lui Marcel Ciolacu că guvernul pe care l-a condus președintele PNL a respectat toate jaloanele PNRR și a atras peste șade miliarde de euro.

„Domnule Ciolacu,

Trecem de la fapte la vorbe? În mandatul meu am atras 6,3 miliarde de euro din PNRR, respectând toate jaloanele necesare. Acestea sunt fapte, nu retorică. Astăzi problema este la dumneavoastră. Guvernul pe care îl conduceți a blocat accesul la fondurile din tranșa 3, din cauza celor 6 jaloane esențiale nefinalizate.

Nu e vorba de colaborare bună sau demisii de formă. Românii așteaptă rezultate, nu explicații și somnifere electorale. Finalizați reformele și deblocați fondurile – aceasta e singura cale de a merge înainte. Nu puteți câștiga alegerile prezidențiale evitând problemele reale ale României.

PS: Începe să fie inflație de cuvântul «asumare». Aș vrea să aud mai mult despre «rezolvare»”, a scris Nicolae Ciucă miercuri într-un mesaj pe Facebook.

Comisia Europeană (CE) a propus marți suspendarea parțială a plăților din cea de-a treia cerere de plată a României în cadrul programului PNRR. CE a aprobat astfel „o evaluare preliminară pozitivă” în cazul a şase ţinte şi a 62 din cele 68 de jaloane legate de cea de-a treia cerere de plată a României în valoare de două miliarde de euro (fără prefinanţare) în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR), elementul central al programului NextGenerationEU, conform unui comunicat al Executivului comunitar.

Nicolae Ciucă și-a început atacurile la adresa lui Marcel Ciolacu încă de marți seară, spunând că „ceea ce a anunţat Comisia astăzi nu este deloc similar cu ceea ce ne-a zis public domnul Ciolacu despre riscul de a pierde bani din PNRR”.

Marcel Ciolacu nu a ratat ocazia de a-i da replica. 

„Domnule Ciucă, pentru prima dată îmi este şi jenă să vă răspund. Acest circ de-a opoziţia nu ajută pe nimeni. Şi nici pe dumneavoastră! Românii aşteaptă altceva de la un om de stat. În primul rând aşteaptă asumare. Iar tot ceea ce a invocat Comisia sunt lucruri petrecute în mandatul dumneavoastră”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Lovitură de teatru, după ce i-a cerut divorțul și jumătate din avere pentru că a făcut doi copii cu amanta! ”A rămas mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Planul fiscal pe care Guvernul îl va prezenta CE: reducere anuală a deficitului cu 0,74% din PIB până în 2031; se păstrează cota unică

PSD nu se opune referendumului propus de Nicușor Dan. Ciolacu propune adăugarea unor întrebări legate de marile probleme ale Capitalei

Comisia Europeană a acceptat prelungirea termenului până la care România poate depune planul de reducere a deficitului bugetar

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat că susțin referendumul propus de Nicușor Dan în București

Partenerii noștri