Live

Ciolacu: „În acest moment, liderul opoziției este Nicuşor Dan”. Ce șanse îi dă lui Ciucă să intre în turul doi

Data publicării:
Marcel Ciolacu spune că sprijină referendumul lui Nicușor Dan. Foto: gov.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la DigiFM că, de obicei, în finala prezidenţială intră puterea şi opoziţia, iar liderul PNL, Nicolae Ciucă, face parte din putere, fiind la guvernare, chiar dacă atacă PSD. Ciolacu a mai spus că nu îşi doreşte ca în turul doi să intre preşedintele AUR, George Simion, deoarece ar deveni liderul opoziţiei. În acest moment, liderul opoziției este Nicușor Dan, potrivit lui Ciolacu. 

Marcel Ciolacu afirmă că problema lui Nicolae Ciucă este că nu pot fi doi candidaţi de la putere în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

„Marea problemă nu este a mea, a domnului Ciucă, dar sunt ferm convins că a realizat-o, e faptul că nu pot fi doi candidaţi de la putere în turul doi. Este aproape ilogic să crezi că vor fi doi candidaţi de la putere în turul doi. Noi suntem împreună la putere. Iese dânsul la televizor, nu mai vreau să aud de PSD. Avem un guvern împreună. Dumneavoastră credeţi aşa ceva, că eu nu cred”, a spus Marcel Ciolacu la DigiFM.

El a precizat că nu îşi doreşte ca George Simion să intre în turul doi deoarece ar deveni liderul opoziţiei.

„În turul doi de obicei intră puterea şi opoziţia. Normal că sunt exponentul puterii dacă sunt primul-ministru al României. Nu pot să spun şi eu, domnule Ciucă, eu sunt în opoziţie faţă de membrii guvernului de la PNL. E o utopie. Nu vreau să intru cu George Simion pentru că cel care intră în turul doi, într-un fel devine liderul opoziţiei. Şi eu nu îmi doresc pentru România ca George Simion să devină liderul opoziţiei. Dacă vreţi, democratul Marcel Ciolacu, nu candidatul Marcel Ciolacu. Mi-aş dori să intru cu domnul Ciucă. Dacă reuşeşte... Reprezintă totuşi un partid mare, care se poate mobiliza şi poate să îşi trimită candidatul în turul doi. Cum a PSD-ul a făcut-o cu doamna Dăncilă, nefiind un candidat formidabil. Liderul opoziţiei din România în acest moment este Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Ăsta este adevărul”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Ciolacu, despre acuzațiile că-i va da voturi lui Simion, să intre în turul doi: „Eu o tâmpenie mai mare n-am auzit”

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu îi dă replica lui Ciucă: „Politicieni disperați să-și facă loc în turul doi”

Cum a răspuns Elena Lasconi la cererea lui Nicolae Ciucă de a se retrage din cursa prezidențială

Marcel Ciolacu, rugat să se descrie în engleză: Nu mă simt confortabil și nu o fac. Nu stăpânesc foarte bine această limbă

Becali spune că a fost sunat de Viorel Hrebenciuc: „Măi, nea Gigi, hai să îl băgăm pe Simion în turul doi”. Ce a răspuns patronul FCSB

Partenerii noștri