Live

Video Bolojan, despre fricile privind agenda de tip LGBT: „Nu e a țării noastre”. Ce spune liderul PNL despre stagiul militar obligatoriu

Data actualizării: Data publicării:
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ilie Bolojan a precizat, joi seară la Digi24, că temele privind posibilitatea ca tinerii noștri să fie trimiși să lupte în Ucraina, că aceștia ar putea fi învățați în școli despre minoritățile sexuale sunt unele false. Președintele interimar al PNL a adăugat că nu este o opțiune sau o chestiune de actualitate ca stagiul militar să devină obligatoriu, lucru dorit de candidatul independent la prezidențiale Călin Georgescu.

„Aceste teme nu au o legătură directă cu problemele României de astăzi, dar e adevărat că au o legătură cu fricile care au fost create în această perioadă și fricile au fost create în această perioadă, pe de o parte, pentru că în ceea ce privește, de exemplu, războiul din Ucraina, nu România este cauza acestui război.  Dar dacă nu recunoaștem că Rusia a atacat Ucraina, înseamnă că nu înțelegem care este cauza acestui război și România nu poate fi în această situație. Sigur, toți ne dorim ca acest război să înceteze într-o formă sau alta. Nimeni nu vrea să moară oameni pe front, nimeni nu vrea războaie lângă noi și nesiguranță. Dar cred că suntem conștienți că rolul României în a rezolva problemele aceste este dat de capabilitățile și de puterea țării noastre”, a explicat Ilie Bolojan, întrebat despre faptul că pe unii oameni îi sperie niște teme precum faptul că tinerii români ar putea fi trimiși la război în Ucraina, joi seară la Digi24.

El a adăugat că agenda de tip LGBT nu este una a țării noastre, iar PNL este un partid liberal-conservator care susține valorile tradiționale și nu este singurul din coaliția care se prefigurează și care să guverneze România. 

Bolojan: PNL e liberal-conservator și susține valorile tradiționale

„Cine încearcă să-și aloce un rol mai mare decât are această țară posibilitatea, înseamnă că nu înțelege despre ce este vorba. Pe de o parte, în ceea ce privește fricile, de agenda, să spunem de tip LGBT, din nou, asta derivă din anumite, să spunem, lucruri care s-au întâmplat în anumite țări, unde partide de tip progresist au împins această agendă. Dar nu aceasta este agenda țării noastre. Și PNL e un partid liberal-conservator și prezența noastră în această coaliție de guvernare, dar nu numai a noastră, pentru că și alte partide gândesc ca noi garantează că valorile tradiționale ale românilor, familia, comunitățile noastre, țara noastră sunt valori de bază și acestea sunt fundație pe care s-a clădit țara noastră și deci nu se pune această problemă, că asta, să spunem, ar fi o prioritate pe agenda niciunuia. Este o temă falsă care a fost împinsă, da, este adevărat că a venit pe baza unor semnale și a unor exagerări care s-au întâmplat în în anumite țări, dar nu asta este România”, a mai spus Bolojan.

„România este în Europa cu valorile ei, cu tradițiile ei”,a continuat el.

Liderul interimar al PNL oferă asigurări că România nu trimite trupe în Ucraina

„Asta trebuie să fim noi, sigur, fiind reprezentați cu demnitate, cu profesionalism, pentru că dacă nu se respectă această chestiune se ratează oportunități pentru țara noastră și nu suntem reprezentați la nivelul la care am putea fi. Aceste lucruri trebuie să le avem în vedere”, a adăugat el.

Despre serviciul militar obligatoriu dorit de Călin Georgescu, liderul interimar al liberalilor a spus  că, „cel puțin în momentul de față, cred că această chestiune nu ar fi de actualitate”.

„Asta e cel puțin părerea mea personală. Sigur că aici sunt tot felul de idei, sunt diferite abordări ale unor țări, altor țări. Unii au diferite forme de servicii de tip voluntar, dar cred că, cel puțin în momentul de față, altele ar trebui să fie prioritățile”, a mai precizat Bolojan.

El a adăugat că NATO nu e implicată la nivel de trupe în războiul din Ucraina, prin urmare nici în România nu există pericolul trimiterii de trupe.

„Cu siguranță, așa cum știm, România este membră NATO și cel puț în NATO nu este implicată la nivel de trupe în acest război. Susținerea Ucrainei la modul deschis împotriva unei agresiuni, cel puțin din punctul meu de vedere, n-avea cum să fie evitată, pentru că altfel riscăm că pericolul și destabilizarea să se apropie și mai tare de noi”, a conchis el.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Armata ucraineană, o nouă premieră istorică: Un pilot de F-16 a doborât șase rachete rusești într-o singură misiune de luptă

Cum au reușit ucrainenii să doboare elicoptere rusești cu dronele navale. „Am mers special să vânăm ținte aeriene”

Cum a răspuns Zelenski la întrebarea dacă îl va ierta pe Putin

Orban, despre candidatura lui Antonescu la alegeri: Nu e desemnat oficial de PNL și PSD. Nu se poate lua decizia țaca paca, la cafea

Partenerii noștri