Live

Piloţii români de F-16 au exersat realimentarea avioanelor în aer, pe timp de zi și de noapte

Data publicării:
Avion F-16 al Forțelor Aeriene Române alimentând în aer. Foto: Jaccob Hearn / Facebook

Piloţii români de avioane de luptă F-16 au exersat realimentarea în aer pe timp de zi şi de noapte, prin intermediul programului de parteneriat dintre Alabama National Guard şi România, informează Forţele Aeriene.

„O aeronavă KC-135 Stratotanker aparținând 117th Air Refueling Wing, împreună cu echipaje de logistică, mecanici de întreținere și asistență, s-au aflat în România pentru operațiuni comune cu Forţele Aeriene Române.

Această misiune de instruire comună are loc prin intermediul Programului de Parteneriat de Stat dintre Alabama National Guard și România, care în cei peste 30 de ani de la înființare a adus beneficii ambelor națiuni și a îmbunătățit foarte mult interoperabilitatea, prin schimburi regulate, sprijin reciproc și împărtășirea celor mai bune practici”, se arată într-un text postat luni pe pagina de Facebook a Forţelor Aeriene.

Potrivit sursei citate, exerciţiul a avut loc în perioada 13-17 mai, iar piloții români au exersat realimentarea avioanelor F-16 în aer atât pe timp de zi, cât și şi de noapte.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Poziția UEFA, după ce 350.000 de oameni au cerut rejucarea meciului Spania - Germania. Englezii au anunțat ce urmează

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marcel Ciolacu: România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme. Trebuie să rămânem vigilenți

Alte trei avioane F-16 cumpărate de România de la norvegieni au aterizat la Câmpia Turzii

Surse: MApN nu vrea să trimită rachete Patriot în Ucraina. Raportul a fost trimis lui Iohannis, înainte de ședința CSAT de joi

România a operaționalizat al doilea sistem Patriot. Cum funcționează rachetele pe care armata română le-ar putea trimite în Ucraina

Partenerii noștri