Numărul de infectări zilnice, stabilizat la 15.000. Medic: Nu putem rămâne la acest nivel atât de ridicat, e mult peste cât putem trata
Numărul de noi infectări cu SARS-COV2 pare să se fi stabilizat la 15.000 de cazuri zilnic, dar este un nivel atât de ridicat, încât sistemul sanitar face cu greu față. Spitalele sunt pline de pacienți nevaccinați, iar statisticile Institutului de Sănătate Publică confirmă că săptămâna trecută, 7 din 10 noi cazuri au fost la pacienți neimunizați.
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Ce recomandă medicii
Cât câștigă asistentele și infirmierele
Pacienţi trimişi la cabinete private pentru că medicii nu vor să lucreze în ambulatoriu
Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Deși este puțin probabil, a fi pregătit e obligatoriu
România să nu se relaxeze din nou, în ciuda numărului mare de vaccinări din ultima perioadă, atrag atenția medicii, care fac apel la responsabilitate.
"Asistăm la o stabilizare a numărului de îmbolnăviri, cel mai probabil legat de creșterea nivelului de vaccinare și respectarea măsurilor sanitare.
Nu ne putem însă stabiliza la un număr de 15.000 de noi cazuri zilnic, când pacienții încă așteaptă în camerele de gardă și secțiile ATI sunt pline", a spus Radu Tincu, medic la secția ATI a Spitalului Floreasca.
Este nevoie de o scădere a numărului de pacienți, a spus el.
Medicul susține că numărul de pacienți în ATI va crește în perioada următoare, pentru că acest număr zilnic de 15.000 este mult prea mare față de cât se poate gestiona.
El le-a atras atenția celor care s-au vaccinat acum să nu renunțe la măsurile de protecție sanitară, deoarece este nevoie de o perioadă de timp până să obțină răspunsul imun: 30 de zile la schema de vaccinare cu două doze și 14 la schema cu o doză.
"Am plătit un preț mult prea scump, au murit zilnic 400 – 500 de oameni pentru a convinge oamenii să se vaccineze.
Pacienții de terapie intensivă sunt numeric mai mulți în camera de gardă, pentru că nu mai e loc în secțiile ATI", a spus medicul.
Medicul a vorbit și despre cauzele care duc la un număr atât de mare de decese – pacienții vin târziu la spital, la 8 – 10 zile de la primele simptome, nu iau legătura imediat cu medicul de familie și nu pot primi toate îngrijirile necesare deoarece spitalele sunt pline.
91,2% din decesele pacienților COVID înregistrate în săptămâna 18 - 24 octombrie au fost la persoane nevaccinate, arată datele INSP publicate miercuri.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News