Metoda de înșelătorie care face cele mai multe victime în București
O nouă metodă de înșelătorie face victime în rândul vârstnicilor. În Bucureşti, în fiecare zi doi bătrâni sunt jefuiţi de indivizi care reuşesc să le câştige încrederea şi le intră în case, sub diverse pretexte. Metoda care face acum cele mai multe victime este "pomana". Şarlatanii pretind că oferă ceva, dar într-o clipă de neatenţie iau din locuinţele pensionarilor tot ce prind.
Hackerii au găsit o nouă modalitate pentru a-i înșela pe români
Un român s-a dat drept militar american și a reușit să fure 22.000 de euro de la o femeie din Spania, care se îndrăgostise de el
O femeie din Sibiu a rămas fără jumătate de milion de euro
O nouă înșelătorie a apărut pe internet
O nouă metodă de înșelătorie a apărut pe internet
Imaginea Digi24.ro, folosită pentru o înșelătorie
Antreprenorul din R. Moldova care a înșelat sute de români a evadat chiar din sala de judecată
Înșelătorie de proporții cu vacanțe de revelion la Sinaia
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
Victimă: A venit în casă, cu o farfurie cu niste pateuri şi cu o hârtie şifonată de 200 de lei, zicând că dă de pomană unui anume Vasile. Aproape m-a hipnotizat de am acceptat.
Acest pensionar de 74 de ani povesteşte cu amărăciune cum a fost dus de nas de o femeie necunoscută. Escroaca l-a abordat pe stradă, când se întorcea de la biserică, l-a urmărit până la intrarea în apartament şi, sub pretextul că îi va oferi ceva de pomană, a intrat în locuinţa pensionarului. Apoi planul a continuat.
Victimă: A ieşit afară, a zis să iau un chibrit să aprind o lumânare. Apoi a venit cu o altă persoană. Am stat pe scaun în bucătărie şi mi-a zis că îmi aduce şi nişte sarmale, să îi dau un platou. M-a ţinut de vorbă şi, nu mi-am dat seama, cealaltă a umblat prin casă. Erau toate sertarele, şi de la bibliotecă şi de la dulapurile din cele două dormitoare, trase.
Şarlatanele au reuşit să fure, în doar câteva minute, toate bijuteriile pe care pensionarul le avea în casă.
Cu metoda "pomenii", cele două escroace, acum arestate, au reuşit să înşele zeci de bătrâni din sectorul 3 al Capitalei.
Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Nu oricine vine cu un premiu, sau cu pomană, nu sunt întodeauna oameni bine intenţionaţi, mai ales dacă sunt necunoscuţi. Trebuie să fim foarte foarte foarte atenţi cui permintem accesul în locuinţa noastră.
Specialiştii spun că fenomenul a luat amploare şi pentru că în România sunt un milion şi jumătate de bătrâni care nu au pe nimeni.
Dan Antonescu - expert criminolog: De multe ori e vorba de acea singurătate pe care ei încearcă să o îndepărteze discutând, solializănd cu astfel de oameni. Apoi este bunul simţ, îţi bate cineva la uşă, nu sunt obişnuiţi să îi repeadă, să îi refuze, nu vreau să discut cu dumneata, nu te cunosc, te rog să pleci.
Păţit, pensionarul spune acum că există o singură variantă pentru a nu deveni victima şarlatanilor.
Victimă: Totul este să nu intri în jocul acesta al lor sau alte jocuri pe care le au bine pregătite. După mine, în acest sens, ele sunt foarte bine instruite.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News