Un nou tip de înșelătorie. Un șofer de taxi din Suceava a rămas fără 6000 de lei după ce a fost rugat să plătească niște facturi

Data publicării:
masina_de_politie
Autorul agresiunii petrecute marţi, într-un mijloc de transport în comun din Bucureşti, unde un bărbat a fost înjunghiat, a fost identificat, anunţă anchetatorii. Este vorba despre un minor de 13 ani, care nu răspunde penal pentru fapta sa.

Poliția atrage atenția că o nouă înșelătorie face victime. De data aceasta sunt vizați taximetriștii sau livratorii de mâncare. După ce primesc o comandă, aceștia sunt sunații de persoanele care se dau drept clienți și le cer anumite favoruri, cum ar fi să depună sume de bani la un bancomat cu mențiunea că îi vor recupera în momentul în care se va finaliza comanda, transmite News.ro.

Infractorii fac o comandă de mâncare sau de taxi, după care sună șoferii și spun că au nevoie să li încarce o cartelă SIM sau să depună diverse sume la bancomat, cu promisiunea că vor primi înapoi banii şi un comision. Aceștia invocă fel și fel de motive, că sunt bolnavi sau că au grijă de un copil mic și nu pot ieși din casă. 

Cum a rămas un șofer de taxi din Suceava fără 6000 de lei 

Cel mai recent caz este cel al unui taximetrist din Suceava care a fost păcălit de un așa zis client să depună la mai multe bancomate de tip self-pay mai multe sume de bani. În total, 6000 de lei a depus, iar când tânărul șofer în vârstă de 25 de ani i-a spus clientului său că nu mai are bani, acesta i-a închis telefonul.

Bărbatul înșelat a depus plângere la poliție și se fac cercetări pentru identificarea făptașului.

Poliția trage un semnal de alarmă și spune că în ultima vreme a primit tot mai multe plângeri din partea persoanelor care acuză că au fost rugate să facă anumite favoruri clienților, după care aceștia nu au mai răspuns la telefon.

„În ultima perioadă, tot mai mulţi şoferi de taxi, autovehicule tip ridesharing sau livratori de comenzi de la diverse firme sau restaurante au căzut pradă unor persoane care le-au determinat să le facă aşa-zise mici comisioane invocând lipsa timpului, faptul că sunt bolnave sau au în întreţinere minori şi nu pot părăsi locuinţa. Părţile vătămate au fost convinse ca înainte de livrarea produselor alimentare comandate sau înainte de a se prezenta la locaţia de pornire a cursei tip taxi, să treacă pe la diverse bancomate sau automate de plăţi şi să depună diverse sume de bani, să achite produse sau să încarce cu credit cartele SIM, cu promisiunea returnării sumelor la momentul livrării alimentelor sau al iniţierii cursei de taxi”, transmit, duminică, oficialii Poliţiei judeţene Suceava. 

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată mormântul Laurei Stoica la 18 ani de la moartea artistei. Cântăreața ar fi împlinit 57 de ani în...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei