Live

Marcel Ciolacu: Înainte de a emite un ordin militar trebuie pregătite soluții pentru a le asigura părinților și bunicilor traiul zilnic

Data publicării:
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a criticat într-un mesaj pe Facebook decizia anunțată de președintele Klaus Iohannis, prin care persoanele peste 65 de ani nu vor mai avea voie să părăsească locuință. Ciolacu susține că înainte de a da o astfel de decizie, autoritățile ar fi trebuit pregătite pentru a-i putea ajuta pe cei care vor sta în casă.

„Părinții și bunicii noștri sunt cei mai vulnerabili în fața acestui virus! Protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorități! Dar, înainte de a emite un ordin militar prin care să îi obligi să stea în case, ar fi trebuit să ai pregătite deja și soluțiile pentru a le asigura traiul zilnic. În mod real, nu pe hârtie!

Cine le aduce acestor oameni alimente?! Cine le aduce medicamente?! Sunt oameni în vârstă a căror viață depinde de o rețetă. Nu toți au copii sau rude în apropiere, care să îi poată ajuta.

Este nevoie așadar de un mecanism real, aplicabil la nivel local, prin care acești oameni să fie sprijiniți. Nu toate autoritățile locale au capacitatea reală de a asigura o asistență eficientă, în lipsa altor măsuri de suport!

Voi discuta cu primarii și cu președinții de consilii județene pentru a vedea ce trebuie făcut urgent pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometați sau lipsiți de tratament medical”, a scris Ciolacu, marți, pe Facebook.

Măsura anunțat de președintele Klaus Iohannis urmează să fie consemnată printr-un ordin de ministru și se va aplica de mâine.

Editor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernarea după alegeri. Care sunt cele mai probabile variante de guvernare și ce șanse mai are coaliția PSD-PNL

Nicolae Ciucă e pe locul doi în preferințele românilor pentru prezidențiale, după Marcel Ciolacu, conform unui sondaj distribuit de PNL

Nicolae Ciucă: „Se încearcă foarte mult ca în turul doi să intre liderul PSD şi liderul AUR. Din păcate, e şi dorinţa Rusiei”

Ciolacu, întrebat dacă va fi dat afară din partid în cazul unui eșec la prezidențiale: „Încă am timp să mai fac ceva în viaţă”

Partenerii noștri