Live

Liviu Dragnea va fi audiat la ÎCCJ pe 21 martie

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Robert Negoiţă a ajuns, în această dimineață, la instanța supremă. Primarul sectorului 3 este audiat în calitate de martor în dosarul lui Liviu Dragnea privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman. Liderul PSD Liviu Dragnea urmează să fie audiat de Înalta Curte de Casație și Justiție pe data de 21 martie, când va da declarații din postura de inculpat în dosarul de corupție. 

Președintele PSD și al Camerei Deputaților Liviu Dragnea va fi audiat pe 21 martie la Înalta Curte de Casație și Justiție. 


Robert Negoiță: Nu prea am avut legătură cu subiectul ăsta. Eu am să spun tot ce știu, exact ce s-a întâmplat și la Parchet.

Reporter: Cele două doamne, despre care se spune că ar fi lucrat la PSD deși erau angajate la Direcție, au avut contacte cu dumneavoastră, le-ați văzut acolo?

Robert Negoiță: Eu pe cele două doamne dacă le văd, nu le mai cunosc. Am aflat că una dintre cele două persoane a fost angajată la mine la cabinet când am fost parlamentat de Teleorman și mi-a fost recomandată de către partid.

Procesul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman, a fost reluat de la zero pe 3 octombrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia reluării acestui proces a fost luată în 5 septembrie, în condiţiile în care judecătoarea Anamaria Dascălu se va pensiona şi nu va mai face parte din completul căruia i-a fost repartizat acest dosar, fiind înlocuită de Constantin Epure. Astfel, a fost invocată o decizie a CEDO, fiind pusă în discuţie din oficiu reluarea procesului. 

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susţine DNA.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Robert Negoiță, reacție în scandalul din Piața Unirii: „Primăria Capitalei urmărește să blocheze. Nouă ne-au scos palmierii”

Ce a răspuns Marcel Boloș când ziariștii l-au întrebat despre Robert Negoiță, unul dintre beneficiarii amnistiei fiscale

Robert Negoiță, suspect într-un dosar privind o autorizație de construire: E vorba de niște case

„Ghiveciu Matei”. Pesediștii tot uită numele candidatului de la Sectorul 5, Adrian Vigheciu

Partenerii noștri