Live

Marius Carașol a fost arestat. Fostul director al Transelectrica, acuzat de un prejudiciu de peste 460.000 de lei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost arestat preventiv, marți, fiind acuzat de înșelăciune și uz de fals, pentru că s-ar fi folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie. Dimineață, anchetatorii au făcut percheziții în București și Ilfov, la domiciliile acestuia.

ACTUALIZARE 19:55 - Fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de înșelăciune și uz de fals, pentru că s-ar fi folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie. Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 1.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis, marți, ca fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de înșelăciune și uz de fals, pentru că s-ar fi folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie.

Actualizare 14:45. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au transmis că în urma cercetărilor efectuate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, s-a luat măsura reținerii bărbatului la care au fost efectuate percheziții în cursul dimineții.

Mediafax relatează citând surse din anchetă că este vorba de fostul șef Transelectrica, Marius Dănuț Carașol.

Acesta este acuzat că, în mod fraudulos, a folosit, pentru angajarea în cadrul unei companii naționale de interes strategic, documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție au dispus reținerea acestuia și au formulat propunere de arestare preventivă pe numele lui Carașol.

Propunerea de arestare preventivă a fost trimisă Judecătoriei Sectorului 1 București. Prejudiciul în acest caz a fost stabilit la peste 460.000 de lei, iar pentru recuperarea lui a fost instituit sechestru asupra a două imobile și a unui cont bancar.


Perchezițiile procurorilor au loc în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliul declarat și la alte imobile deținute de fostul director al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol.

Sursele citate susțin că cercetările se fac pentru infracțiuni de înșelăciune și uz de fals, constând în modul fraudulos de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză.

Prejudiciul stabilit este de peste 460.000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În a doua jumătate a lunii septembrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) s-a autosesizat în cazul fostului director de la Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer.

Marius Dănuţ Caraşol a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din funcţia de preşedinte al Directoratului companiei şi din funcţia de membru al Directoratului.

În locul său a venit Claudia Gina Anastase. noul preşedinte al Directoratului Transelectrica şi CEO al companiei, după revocarea lui Marius Dănuţ Caraşol din funcţii, a informat, la acel moment, compania.

Schimbările au fost făcute după ce Universitatea Politehnică Bucureşti a anunţat, într-un răspuns transmis Mediafax, că Marius Dănuţ Caraşol nu a finalizat studiile Facultăţii de Electrotehnică din cadrul instituţiei în condiţiile în care Caraşol preciza în CV-ul oficial faptul că a urmat cursurile acestei instituţii de învăţământ superior în perioada 1999-2005, obţinând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

Prin intermediul aceluiaşi răspuns, Universitatea Politehnică din Bucureşti a confirmat faptul că preşedintele Directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost student în cadrul UPB, dar nu a finalizat studiile.

„La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB), Facultatea de Electronică. Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, se preciza în răspunsul UPB.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

FOTO. Două pistoale letale şi 200 de cartuşe, descoperite în urma unor percheziţii care vizau furtul unui telefon

Parchetul European face percheziţii în judeţul Maramureş, într-un dosar de fraudă cu subvenţii în valoare de 2 milioane de euro

Operaţiunea „Şcoala”: Zeci de percheziţii în mai multe oraşe şi în București, într-un dosar privind vânzarea de droguri către elevi

Percheziţii de amploare în județul Mureș. Cetăţeni români sunt cercetaţi de autorităţile judiciare din Germania pentru evaziune fiscală

Partenerii noștri