Clujeanul pe care Secret Service îl vrea extrădat şi judecat în Statele Unite
Un român din Cluj-Napoca a intrat în atenţia renumitei agenţii americane Secret Service, care îl vrea extrădat şi judecat în Statele Unite. E suspect de fraudă cu monede virtuale, într-un caz în care prejudiciul e de ordinul milioanelor de dolari. Procurorii DIICOT au descins în locuinţa tânărului, la solicitarea autorităţilor americane. Deocamdată, e cercetat sub control judiciar.
Bitcoin și celelalte criptomonede se prăbușesc
Ce trebuie să știm când investim în criptomonede
Străini înșelați de un român cu 3 milioane de dolari
Cele mai bune locuri pentru minarea de criptomonede
Temeri că Bitcoin a devenit o bulă speculativă
„Mama tuturor bulelor” s-ar putea sparge în curând
Investitorii pariază pe bitcoin, aur și whisky
Negocieri în coaliție: PSD ar urma să dea premierul, împărțirea ministerelor rămâne neclară. Ce spun partidele despre cererile USR
Noi detalii în cazul băiatului mort la Spitalul din Târgu Jiu: Medicul de gardă nu a completat foile de observație
Vlad Nistor, proprietarul unei platforme de tranzacţionare a monedelor virtuale, spune că a aflat abia acum că e vizat de o anchetă pe care Secret Service o derulează de patru ani. Românul e acuzat că ar fi păcălit mai mulţi americani să-i transfere bani virtuali în schimbul unor produse pe care clienţii nu le-au primit niciodată. Ar fi vorba inclusiv de maşini de lux.
Anatol Pânzaru, avocat: Din punctul meu de vedere, sunt acuzații nefondate, se vorbește despre un grup infracțional organizat, în condițiile în care nu are nicio legătură sub nici măcar orice natură cu persoanele cu care teoretic ar fi învinuite de această infracțiune.
În urmă cu trei ani, Vlad Nistor a inventat platforma Coinflux. De atunci a rulat 200 de milioane de euro, în 200.000 de tranzacții. Practic, totul funcționa ca un fel de casă de schimb valutar. Oricine putea să vândă sau să cumpere de aici cinci tipuri de monede virtuale.
Anchetatorii din Statele Unite au cerut extrădarea lui Vlad Nistor, care a dat deja o declaraţie în faţa judecătorilor din ţara noastră. Susţine că tranzacţiile pe platforma online, care a atins o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro, s-au făcut cu respectarea legii.
"De la început, am căutat să facem lucrurile în mod legal, activităţi pe care le derulăm pentru prevenţia spălării banilor." (sursă: declaraţie instanţă)
Curtea de Apel Bucureşti va decide pe 20 decembrie dacă românul în vârstă de 29 de ani va fi extrădat în Statele Unite, alături de alţi patru suspecţi în acest caz. Unul dintre ei a solicitat instanţei să nu fie extrădat, pe motiv că atunci când şi-a dat seama că s-a băgat într-o afacere ilegală, a renunţat.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News