Live

Cererea privind revocarea şefei CSM, Lia Savonea, respinsă de judecătorii Curţii de Apel Cluj

Data actualizării: Data publicării:
Lia Savonea, președintele CSM. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Cluj a respins, marţi, solicitarea privind iniţierea procedurii de revocare a judecătoarei Lia Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

"Azi, 21 mai 2019, la sediul Curţii de Apel Cluj s-a întrunit Adunarea Generală a Judecătorilor, la solicitarea unei treimi din numărul judecătorilor Curţii de Apel Cluj, pentru discutarea iniţierii procedurii de revocare a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru ales în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Solicitarea a fost respinsă, întrucât nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege", informează un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

Judecătorii de la Curtea de Apel Braşov au început, la sfârşitul lunii februarie, demersul privind iniţierea procedurii de revocare a Liei Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, transmiţând informări în acest sens către celelalte curţi de apel din ţară. Potrivit unui comunicat, Curtea de Apel Braşov a solicitat revocarea ei deoarece pe 29 ianuarie a iniţiat modificarea Legii 303/2004 şi a Legii 304/2004 în lipsa unei hotărâri a plenului CSM.

Pentru ca procedura de revocare a Liei Savonea din CSM să poată fi iniţiată este nevoie de votul magistraţilor din 10 din cele 15 curţi de apel.

În cadrul unei conferinţe de presă în data de 1 martie având ca temă modificarea Ordonanţei 7, Lia Savonea a fost întrebată de jurnalişti despre demersul iniţiat de Curtea de Apel Braşov privind revocarea sa din funcţie.

"Respect opiniile colegilor mei. Sunt în măsură să răspund la orice îmi cer, la orice imputare mi-ar face în orice moment şi nu le comentez. Aştept să-şi finalizeze demersul şi apoi urmăm procedurile prevăzute de lege. (...) În mod clar am respectat mandatul plenului, precum şi dispoziţiile legale atât la discuţiile care au avut loc la Guvern, cât şi în procedurile interne atunci când am sesizat Guvernul României pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă", a spus Savonea.

Sursa:Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elena Udrea rămâne după gratii. ÎCCJ a respins cererea fostei ministre de revizuire a condamnării în dosarul „Gala Bute”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că nu se majorează salariile judecătorilor cu 25%

Cât de mult se schimbă uniformele magistraților. Critici lansate de un designer: „Niște chestii generice de pe vremea comuniștilor”

Cum au fost tratate de instanțe dosare similare cu cel al sociologului Alfred Bulai. Pedepse doar cu suspendare pentru hărțuitori

Partenerii noștri