Live

Fiica milionarului asasinat în Arad, Laura Crișan, și complicii săi vor fi cercetați în libertate, au decis magistrații

Data actualizării: Data publicării:
Laura Crișan, adusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din București, 23 octombrie 2024. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fiica milionarului ucis la Arad și complicii ei au ajuns joi seară în fața judecătorilor, după ce procurorii au cerut mandat de arestare preventivă. Magistrații au decis ca cei trei suspecți, acuzați de omor, să fie cercetați în stare de libertate și au respins cererea procurorilor pentru arestare preventivă. Femeia ar fi plătit o sută de mii de euro pentru asasinarea tatălui său. 

ACTUALIZARE 20.50 Fiica milionarului asasinat în Arad a fost lăsată liberă. Este decizia luată joi seară de magistrați. Procurorii au cerut mandat de arestare preventivă pe motiv că reprezintă pericol public, însă judecătorii nu au fost de acord. Și ceilalți doi principali suspecți, despre care spuneau anchetatorii că i-au fost complici, au fost eliberați.

Cei trei suspecți nu au dat nicio declarație în fața magistraților, însă avocații acestora au adus mai multe argumente și au susținut că nu există probe solide în acest dosar. La această concluzie a ajuns și judecătorul de la Curtea de Apel București care a decis ca aceștia să fie anchetați în stare de libertate.

”În baza art. 227 alin. 1 C.proc.pen. respinge ca nefondată propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 155/76/P/2021 cu privire la inculpaţii Bulbuc Sebastian Ilie, Horodincă Adrian Bogdan şi Bîlcea Laura Oana. În baza art. 227 alin. 1 teza finală C.proc.pen. dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Bulbuc Sebastian Ilie, Horodincă Adrian Bogdan şi Bîlcea Laura Oana, dacă nu sunt privaţi de libertate în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Executorie”, se arată în minuta instanţei.

Decizia nu este una definitivă. Procurorii pot contesta această hotărâre, iar dosarul va ajunge mai departe la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde decizia luată va fi definitivă. Până atunci, cei trei rămân în libertate, la fel cum s-a întâmplat și cu cel de-al 4-lea bărbat care ar fi fost implicat în acest dosar și care nu a fost adus la București, ci a rămas la Arad.

Știre inițială: Joi seară, cei trei suspecți urmează să fie scoși din arestul Capitalei, acolo unde și-au petrecut noaptea, și să fie duși la Curtea de Apel București. Procurorii cer ca ei să rămână în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile.

Anchetatorii susțin că fiica milionarului din Arad ar fi ordonat atentatul în care a fost ucis tatăl său și ar fi fost ajutată de alți trei bărbați. Dintre acești trei bărbați, doi au fost aduși miercuri la București și au fost și ei reținuți. Al treilea însă a dat declarații la Arad și a rămas acolo. El ar fi cercetat în stare de libertate în acest moment.

Polițiștii au informații potrivit cărora explozibilul folosit în atentat ar fi fost adus în România din Serbia.

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a înregistrat în timpul unui exercițiu la sală și nu i-a venit să creadă când s-a uitat la filmare! FOTO ”Am prins exact momentul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Crimă în plină zi în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost reținuți de poliție

Fiica milionarului din Arad și alți doi complici au fost reținuți pentru omor calificat. Cum a fost plănuit asasinatul

Motivul pentru care fiica milionarului din Arad ar fi decis să-și omoare tatăl. Laura Crișan, adusă la audieri în București

Un rus care trăia în Germania de 20 de ani a ucis doi militari ucraineni veniți pentru tratarea unor răni. El a fost trimis în judecată

Partenerii noștri