News Alert Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost prinși după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă (surse)

Data actualizării: Data publicării:
masina in flacari a omului de afaceri ioan crisan, dupa explozia din parcarea unui supermarket din arad
Omul de afaceri Ioan Crișan a murit după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. Foto: Digi24

La trei ani după moartea omului de afaceri arădean Ioan Crișan, într-o explozie în parcarea unui supermarket, suspecții atentatului au fost prinși. Atacul ar fi fost comandat de fiica milionarului, potrivit unor surse din anchetă, citate de Digi24. Poliția a anunțat miercuri dimineață că face percheziții în acest caz.

Fiica omului de afaceri ucis a fost ridicată de mascați de la locuința sa

ACTUALIZARE 12:10 Fiica omului de afaceri Ioan Crişan, ucis în atentatul cu bombă din mai 2021, a fost ridicată, miercuri, de poliţişti, de la locuinţa sa din cartierul Micălaca, din Arad, urmând a fi dusă la sediul IPJ, apoi la Bucureşti.

Suspecta nu a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști.

Principala ipoteză luată acum în calcul de anchetatori ar fi banii.

Percheziții în Arad, unde ar locui fiica milionarului

ACTUALIZARE 11:17 Poliția a anunțat că sunt mai multe percheziții în desfășurare. În Arad, se fac cercetări în locuința unde se presupune că ar locui fiica milionarului, cea care ar fi comandat asasinarea lui Ioan Crișan.

Cercetările se fac în prezența suspecților de echipe speciale venite de la București, care s-au ocupat de cazuri complicate, cum ar fi cazul Crevedia.  

ȘTIRE INIȚIALĂ

 

Principala ipoteză este că fiica milionarului ar fi comandat acest atac cu bombă. Surse din anchetă au declarat pentru Digi24 că ea ar fi fost ajutată de trei bărbați din cercul de prieteni al omului de afaceri. Cei patru suspecți ar fi pus la cale acest atac, dar ar fi avut parte și de ajutorul unor asasini, cetățeni străini, care acum sunt în vizorul poliției.

Poliția Română a anunțat miercuri dimineață că face șapte perchezitii în cazul asasinării omului de afaceri din Arad, într-un dosar în care încă din 2021 se fac cercetări pentru omor.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează, în această dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021. Dosarul privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu - zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa zilei de 29.05.2021, a fost preluat de PÎCCJ de la parchetul local având în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave. În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care şi-au desfăşurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală", anunţă Parchetul General, miercuri, într-un comunicat de presă.

După doi ani de anchetă, anul trecut în luna mai, procurorii au anunțat că au un cerc de suspecți în cazul atacului cu bombă de la Arad, în urma căruia a decedat un om de afaceri local, Ioan Crișan. Anchetatorii au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece erau informații că cetățeni străini care ar avea legătură cu atacul ar fi plecat spre aceste state.

În atac a fost folosit un exploziv „de mare putere”, potrivit concluziilor procurorilor. Au fost dispuse şi finalizate multiple constatări balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice. S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice.

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, după ce maşina în care se afla a explodat. Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Războiul electronic împotriva României. Ce sunt ”țintele aeriene de mici dimensiuni” de la Constanța
Digi FM
Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri neașteptate la câteva săptămâni de la nunta cu Valeriu Gheorghiță. Unde...
Pro FM
CRBL urmează să-și facă prima intervenție estetică. Artistul a explicat tot: „Odată cu trecerea timpului, se...
Film Now
David Hasselhoff, după moartea colegului său din „Baywatch”: „A fost un luptător, mi-a salvat viața de cel...
Adevarul
Secretele unei călătorii memorabile în Japonia, pe cont propriu: costuri și experiențe. „Am avut un șoc...
Newsweek
Cum pot primi pensie mai mare pensionarii care au lucrat în grupele de muncă? De când?
Digi FM
O influenceriță din Italia a murit într-un accident bizar: un pește spadă i-a străpuns pieptul în timp ce era...
Digi World
Sunt sucurile cu îndulcitori o alternativă mai bună decât cele cu zahăr? Un medic gastroenterolog explică de...
Digi Animal World
Au crezut că patrupedul lor e în casă, însă au rămas surprinși când au auzit soneria. Ce au văzut când au...
Film Now
Denzel Washington, fascinat de ce a reușit Ridley Scott cu Gladiatorul II: "A construit Roma, vorbesc serios...
UTV
Naomi Hedman, fosta logodnica a lui Florin Ristei, s-a intors in Romania si are un nou iubit