Live

Institutul Wiesel a lansat concursul pentru viitorul Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România

Data publicării:

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a lansat vineri, 9 octombrie 2020, concursul internațional de soluții pentru amenajarea expoziției permanente și a spațiilor conexe a Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.

Arhitecți din România și din străinătate sunt invitați să participe la competiția prin care se dorește identificarea celui mai bun proiect de arhitectură pentru imobil și design al expoziției permanente.

Anunțul detaliat privind organizarea concursului de soluții cu etapele și documentația de concurs se regăsește pe website-ul Institutului, la adresa: inshr-ew.ro/concursmuzeu-2020, în română și în engleză.

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România are drept scop prezentarea și promovarea istoriei, a culturii și a tradițiilor comunităților evreiești în contextul proceselor de modernizare a României.

Institutul Wiesel precizează că muzeul va fi realizat din fonduri europene, naționale și din donații private și va fi inaugurat, probabil, în cursul anului 2024.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ a fost însărcinat cu organizarea, coordonarea și înființarea viitorului muzeu în septembrie 2016, prin Hotărârea Guvernului nr. 625/2016.

Muzeul va funcționa în clădirea Banloc-Goodrich, situată pe Calea Victoriei nr. 218, după transferul acesteia, prin Legea nr. 174 din 2019, în administrarea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un supraviețuitor al Holocaustului, cetățean de onoare la Ploiești, îndeamnă alegătorii să voteze „pentru viitorul alături de Europa”

„Extrema dreaptă a devenit o realitate în România”. Reacția Institutului Elie Wiesel la rezultatul alegerilor prezidențiale

Un cinematograf din Italia a refuzat difuzarea unui film despre o supravieţuitoare a Holocaustului. De ce s-a temut proprietarul

Ambasadorul Israelului povestește despre bunicul său, născut în România: „A fost dus într-un lagăr de muncă forţată. A supravieţuit”

Partenerii noștri