Un șofer cu epilepsie a intrat pe trotuar și a lovit 3 mașini. Accidentul redeschide discuția despre bolile incompatibile cu permisul
Un accident produs în centrul Capitalei de un șofer care suferă de epilepsie redeschide discuția despre afecțiunile incompatibile cu permisul de conducere. În acest caz nu au fost victime. Specialiștii spun că astfel de accidente ar putea fi evitate dacă s-ar face verificări riguroase.
Accident grav pe un șantier din Capitală. O placă de beton a căzut peste un utilaj în care ar fi o persoană
Accident grav în Mehedinți, cu trei mașini implicate. Patru victime au fost transportate la spital
Accident grav în județul Alba: un autobuz cu 42 de persoane și un autoturism s-au ciocnit
Despăgubiri de 350.000 euro și închisoare cu suspendare în cazul tragediei din Bihor: doi tineri au murit, fetița lor scăpând cu viață
Țepe pe internet cu anvelope de iarnă. Cum vă puteți feri de ofertele-capcană
Accident grav în Iași cu 16 persoane implicate, dintre care 14 copii: două persoane au fost rănite. Poliția a deschis dosar penal
Accident grav între un camion și un microbuz pe autostrada A1. Două persoane au fost duse la spital
VIDEO: Cinci morți într-un accident din Suceava. Două mașini s-au ciocnit
VIDEO: Accident între o ambulanță, un autobuz și un autoturism, la Cluj-Napoca
Anghel, martor: "Erau două persoane în autoturism, aveau centura pusă, au lovit, au zgâriat prima mașină în capătul străzii, după care mergeau foarte...ne-anormal. Am mers acolo, colegul meu a fost primul care a ajuns și, cu un alt băiat care se afla în zonă, au intervenit pentru resuscitare, au scos ușa, În momentul când a fost reanimat, s-a puțin pe picioare, ajutat, nu răspundea la date de naștere, nume..."
În momentul în care a avut o criză de epilepsie, bărbatul a pierdut controlul volanului, a intrat pe trotuar, și a lovit trei mașini și o motocicletă.
Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere: "Am propus la un anumit moment ca așa cum sunt acele controale pentru ITP, pentru asigurări, să existe și aceste controale împreună cu cei de la SMURD și ambulanță, să-ți dai seama dacă are niște probleme sau nu. Nu avem efective cu care să facem și nici specialiști."
Sorin Ene, expert în conducere defensivă: "Nu poți să știi ce se întâmplă cu un conducător auto în asemenea situații. Clar că nu trebuie să-l depășim, trebuie să fim foarte atenți, că îl iei din față, din stânga, din dreapta, trebuie să eviți impactul. Tu nu ai cu ce să-l ajuți pe acel conducător auto la volan."
Specialiștii spun că astfel de tragedii ar putea fi evitate dacă șoferii ar fi verificați mai des. Atunci când medicul examinator consideră că e nevoie de investigații mai amănunțite și șoferul nu se prezintă la control, acesta poate rămâne fără permis. Iar medicul sancționat, dacă nu anunță poliția rutieră.
Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră: "Între 1.305 lei și 2.900 de lei. De asemenea, medicul riscă această sancțiune în situația în care nu emite un bilet de trimitere atunci când constată că o persoană aflată în îngrijirea sau evidența acestuia prezintă afecțiuni incompatibile cu calitatea de conducător auto".
Șoferii ar putea rămâne fără permis și în urma plângerilor făcute de alte persoane, prin care se atrage atenția autorităților că respectivii conducători nu au starea de sănătate optimă pentru condus.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News