Peste 100 de hectare de vegetație au ars în Vâlcea. Misiunea pompierilor a fost dificilă și a durat toată noaptea
Peste 100 de hectare de vegetație au ars în județul Vâlcea, unde pompierii au luptat toată noaptea cu flăcările. Au fost chemați să stingă 15 incendii, în mai multe localități.
Un mal de pământ s-a prăbușit peste patru muncitori
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
Incendiu puternic în interiorul fabricii Moldomobila din Iași
O ambarcațiune a fost cuprinsă de flăcări pe Dunăre
Pericolul de pe acoperiș: trei din 10 case ard din cauza hornurilor defecte sau necurățate
Un proiectil cu focos activ a fost găsit lângă o pădure din județul Vâlcea
Tragedie în Suceava. Un bărbat a murit în timp ce săpa o fântână
Un comisar de poliție a fost prins în flagrant luând „taxă de protecție” de la patronul unui restaurant
Incendiu de pădure în Vâlcea, izbucnit după o petrecere. Intervin 100 de persoane și un elicopter pentru stingerea flăcărilor
60 de pompieri și voluntari au intervenit noaptea trecută. Și marți dimineață sunt pompieri cu două autospeciale în localitatea Ionești din Vâlcea, acolo a fost un incendiu de proporții. Vântul a îngrenat misiunea și e pericol ca focul să se reaprindă.
Pompierii atrag atenția că cei care aprind focul și îl lasă nesupravegheat riscă amendă de până la 15.000 lei.
"Dacă oamenii ar înțelege să nu dea foc vegetației, nu s-ar ajunge la pierderea de vieți sau la distrugerea de bunuri! În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuințe", a precizat ISU Vâlcea pe Facebook.
Pompierii atrag atenția că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News