Nici măcar jumătate dintre profesori nu au luat peste 7 la titularizare
Dezastru la examenul de titularizare a profesorilor. Nici măcar jumătate dintre ei nu au obţinut peste 7, pragul minim. Şi totuşi, mulţi dintre ei ar putea ajunge, totuşi, la catedră, ca suplinitori.
Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre această metodă
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc
Cum a ajuns Estonia să depășească chiar și Finlanda la testele PISA
O profesoară din Focșani, în topul celor mai buni profesori din lume
Profesorii au luat note rușinoase la titularizare
Greva generală în școli continuă
Unul dintre candidaţi se chinuie de mai bine de 10 ani să devină titular pe post. Nici anul acesta nu a fost cu succes. Examenul la materia pe care o predă de ani de zile – muzica - l-a depăşit.
Dintre cei aproape 21.500 de candidaţi, la nivel naţional, doar 47% au reuşit să obţină note mai mari de 7. Mulţi dintre cei care au picat examenul au venit imediat după afişarea rezultatelor să depună contestaţii. Au avut prea mult de învăţat, se scuză ei, şi nu au reuşit să aprofundeze materia.
„Eu mă pregătesc pentru educaţie fizică. Acolo nu înveţi copiii să vorbească. Îi înveţi să dea din mâini, să dea din picioare”.
„Sunt subiectele prea...prea mult de scris. Prea mult şi nu avem timp. Sunt profesor în învăţământul preşcolar de 4 ani. (Rep.: Şi aţi mai dat examenul de titularizare?) Da. Tot 6 am luat”.
În Bucureşti, 45% dintre candidaţi nu au reuşit să obţină nici măcar 7, notă minimă pentru a putea spera la un post de titular. Şi mai grav este că 11 persoane au luat 1, ceea ce înseamnă că nu au scris absolut nimic.
Peste 4.000 de candidaţi din toată ţară nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5.
Marian Banu - purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti: „Nu ar trebui să partcipe şi să intre să pună mâna pe cretă într-o unitate de învăţământ pentru că nota reflectă pregătirea.”
Cei mai mulţi profesori care au luat note de peste 7 sunt din judeţul Dolj – 58,7%, iar cei mai puţini, din judeţul Caraș-Severin - 30,04%. În total, la nivel naţional au fost scoase la concurs peste 4.500 de posturi titularizabile, cele mai multe pentru educatori şi învăţători.
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News