Live

Nici măcar jumătate dintre profesori nu au luat peste 7 la titularizare

Data publicării:

Dezastru la examenul de titularizare a profesorilor. Nici măcar jumătate dintre ei nu au obţinut peste 7, pragul minim. Şi totuşi, mulţi dintre ei ar putea ajunge, totuşi, la catedră, ca suplinitori.

Unul dintre candidaţi se chinuie de mai bine de 10 ani să devină titular pe post. Nici anul acesta nu a fost cu succes. Examenul la materia pe care o predă de ani de zile – muzica - l-a depăşit.

Dintre cei aproape 21.500 de candidaţi, la nivel naţional, doar 47% au reuşit să obţină note mai mari de 7. Mulţi dintre cei care au picat examenul au venit imediat după afişarea rezultatelor să depună contestaţii. Au avut prea mult de învăţat, se scuză ei, şi nu au reuşit să aprofundeze materia.

„Eu mă pregătesc pentru educaţie fizică. Acolo nu înveţi copiii să vorbească. Îi înveţi să dea din mâini, să dea din picioare”.

„Sunt subiectele prea...prea mult de scris. Prea mult şi nu avem timp. Sunt profesor în învăţământul preşcolar de 4 ani. (Rep.: Şi aţi mai dat examenul de titularizare?) Da. Tot 6 am luat”.

În Bucureşti, 45% dintre candidaţi nu au reuşit să obţină nici măcar 7, notă minimă pentru a putea spera la un post de titular. Şi mai grav este că 11 persoane au luat 1, ceea ce înseamnă că nu au scris absolut nimic.

Peste 4.000 de candidaţi din toată ţară nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5.

Marian Banu - purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti: „Nu ar trebui să partcipe şi să intre să pună mâna pe cretă într-o unitate de învăţământ pentru că nota reflectă pregătirea.”

Cei mai mulţi profesori care au luat note de peste 7 sunt din judeţul Dolj – 58,7%, iar cei mai puţini, din judeţul Caraș-Severin - 30,04%. În total, la nivel naţional au fost scoase la concurs peste 4.500 de posturi titularizabile, cele mai multe pentru educatori şi învăţători.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre metoda la care apelează părinții înainte de Crăciun

Românii din Cernăuți cer ajutorul Executivului de la București, pe fondul modificărilor din sistemul de învăţământ ucrainean

Fundația Tinmar acordă burse de merit în valoare de 500 € elevilor cu rezultate excepționale

IICCMER propune lecții de „educație antitotalitară” în școli. „România nu poate fi «salvată» prin subminarea democraţiei”

Partenerii noștri