Inventator la 14 ani. A concurat alături de studenții de la Politehnică și a câștigat
Elev mai bun decât mulți dintre studenți. Este povestea lui Alexandru Tălnaci. Are 14 ani și numai idei bune. A inventat o aplicație care monitorizează pacienții și oferă informații despre starea lor și istoricul medical. A luat locul I la concursul internațional de idei și aplicații software și sunt toate șansele ca brățara inteligentă gândită de el să ajungă în spitalele din România.
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Alexandru Tălnaci are 14 ani, este în clasa a 8-a și s-a făcut remarcat la concursul internațional de idei și aplicații software adresat liceenilor și studenților.
Lucian Gruia, cofondator MobilPro: Alexandru este cel mai tânăr participant din istoria competiției (...) cu o prezentare impresionantă chiar și pentru un student de master.
Maria Divan, reprezentant ONG: Oamenii nu se așteptau ca Alex să fie atât de bun. Vine aici un copil împreună cu studenții de la Poli, ce ar putea el să prezinte ceva extraordinar? Și, adevărul este că a prezentat!
Alexandru este un copil hiperactiv care și-a canalizat toată energia în programare.
Alexandru Tălnaci: De la vârsta de 5 ani (...) am instalat pe calculatorul părinților sistemul de operare Windows și de atunci m-a pasionat informatica. La 11 ani am început să programez.
Viorel Tălnaci, tatăl lui Alexandru: El este autodidact. A învățat totul de pe internet. Cu ajutorul nostru a pus în aplicare tot ce și-a dorit. Dacă a avut nevoie de piese, noi le-am cumpărat, el le-a asamblat, le-a programat.
Cel mai mic participant al competiției a câștigat premiul întâi la categoria Smart Health cu proiectul Smart Health Monitoring System. Brățara inteligentă vine în ajutorul medicilor și măsoara pulsul sau temperatura pacienților. Aparatul este prevăzut cu senzori de fum, gaz și temperatură.
Maria Divan: A muncit extrem de mult pentru acest proiect. L-a făcut în 3 săptămâni, după care și-a schimbat laptopul și a reluat proiectul.
Lucian Gruia: Ideea lui Alex a plecat de la incidentul din spitalul Giulești.(..) El a conceput un sistem care monitorozează activ sălile spitalelor și o brățară funcțională, construită fizic de el.
Deși este încă un copil, Alexandru are idei bune și planuri îndrăznețe. I s-a propus să studieze în străinătate, dar a ales să învețe în România și să facă ceva pentru țara lui.
Alexandru Tălnaci: În plan am să dezvolt proiectul și să-l scot pe piață.
Ana-Maria: Cei care câștigă sunt ajutați de parteneri care văd potențialul lor, se dezvoltă pe partea de antreprenoriat, pot intra în acceleratoare de antreprenoriat.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News