Live

Începe Evaluarea Națională pentru elevii claselor a patra. Prima probă este de Limba română

Data publicării:
Cât de mari vor fi pierderile anului școlar în pandemie. Foto: GettyImages

Elevii claselor a IV-a susţin, marţi, proba de Limba română din cadrul Evaluării Naţionale.

Următoarea probă, cea la Matematică şi Ştiinţele naturii, are loc miercuri, iar joi elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba maternă.

Urmează probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II), programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai. În 27 mai este programată proba de Matematică, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

Pentru susținerea acestor probe elevii merg la școală, în clasele în care fac orele în mod obișnuit.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.
Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se trec în catalog

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii n-au stat pe gânduri: au scris cu MAJUSCULE 8 cuvinte, după ce au auzit ce au strigat românii, la meciul cu Kosovo

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România cheltuiește mai puțini bani pentru educație decât Benin și Zambia, raportat la PIB

Războiul primarului din Constanța cu părinții elevilor din oraș. Edilul cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant

Protest în școlile din Focșani. Elevii sunt îndemnați să vină cu pături și mănuși la ore: „Căldura nu este o materie opțională”

Școli fără căldură în prag de iarnă. Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci

Partenerii noștri