Live

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: Rezultatele au fost afișate

Data actualizării: Data publicării:
A doua sesiune a Bacalaureatului a început pe 19 august, Foto: Shutterstock

Primele rezultate ale sesiunii a doua a examenului de Bacalaureat vor fi afişate astăzi, până la ora 12:00, anunță Ministerul Educației. Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii tot azi.

UPDATE ora 12.00: Rezultatele la Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, au fost afișate și publicate pe bacalaureat.edu.ro.

Rezultate BAC 2024, sesiunea din toamnă, înainte de contestații

Rezultatele sunt publicate anonimizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecţia datelor (GDPR).

Elevii care au susținut examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, pot vedea notele pe care le-au obținut atât la avizierele liceelor în care au dat probele, cât și pe site-ul Ministerului Educației.

Pentru a vizualiza rezultatele obținute în sesiunea de toamnă, elevii trebuie să intre pe platformă și să introducă codul primit de la școală.

Rezultate BAC 2024, sesiunea din toamnă

Imediat după afișarea rezultatelor, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații, în intervalul orar 12:00 -18:00, atât în format standard (la centrele de examen), cât şi electronic.

Rezultatele finale Bacalaureat 2024, sesiunea din toamnă, vor fi afișate vineri, 30 august.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de Bacalaureat dacă îndeplineşte, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea şi a obţinut, în final, cel puţin media 6.

În cea de a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 33.600 de candidaţi.

Sesiunea a început în 8 august cu probele de evaluare a competenţelor, iar examenul scris a debutat pe 19 august, cu Limba şi literatura română. Pe 20 august a fost proba obligatorie a profilului, iar pe 21 august candidaţii au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 22 august a fost ultima probă - la Limba şi literatura maternă.

Editor : B.P. | C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Neverosimil: ”au pus lacătul” pe ”bijuteria” de 10.000.000€ a Bucureștiului, la 6 luni de la inaugurare

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce spune ministrul Educației despre introducerea de materii noi. „Hai să predăm un pic altfel”

Ministrul Daniel David: „Am vrut ca educația să fie considerată prioritate națională. Mă aștept la o creștere de buget, în primă fază”

Daniel David: „Toți vorbesc de ministere «de forță». Pentru mine, cel mai puternic trebuie să fie cel care se ocupă de educație”

Elevii din ciclul preuniversitar pot promova doi ani de studiu într-unul, sub anumite condiții. Anunţul Ministerului Educaţiei

Partenerii noștri