Video Dunărea a secat atât de mult, încât se vede baza pilonilor pe care stă Podul Prieteniei de la Calafat
Noi imagini îngrijorătoare cu Dunărea arată că a secat atât de mult, încât pilonii Podului Prieteniei de la Calafat, ce leagă România de Bulgaria, se văd în totalitate, de la bază, iar unul dintre ei deja este în întregime pe uscat. Localnicii spun că nu s-a mai întâmplat până acum așa ceva.
Un bărbat turc a fost arestat în Calafat, după ce polițiștii de frontieră au descoperit 10 pistoale în camionul pe care îl conducea
O ambarcațiune a fost cuprinsă de flăcări pe Dunăre
Recoltă record la cartoful dulce, cultivat în sudul României
Sezonul pepenilor s-a prelungit, în special în vestul țării
Seceta a afectat producția de castane românești
Cum se pregătesc autoritățile pentru ciclon
Pericol în localitățile de lângă Dunăre. Arafat, avertisment înainte de viitură: Oamenii să se pregătească dacă e nevoie de evacuare
Nivelul Dunării crește alarmant
Secetă și inundații în România. Când vor ajunge debitele râurilor aproape de valori normale
Debitul Dunării la intrarea în țară a ajuns la 1.900 de metri cubi pe secundă. De 10 ani nu a mai fost atât de scăzut în această zonă. Ca să vă imaginați cât de scăzută este Dunărea în această zonă, a Podului Prieteniei, care leagă cele două țări, România de Bulgaria, trebuie spus că până acum 2 luni, primul pilon al podului era în apă, iar acum este în totalitate pe uscat. Oamenii din zonă spun că niciodată nu au văzut pilonii podului în întregime.
- Podul este pe uscat! constată o localnică.
- Cum arată podul acum?
- Nu ne-a venit să credem! Dunărea este scăzută la maximum și pilonii sunt pe uscat! mărturisește femeia.
- I-ați mai văzut așa vreodată?
- Niciodată, așa ceva...
„Păi este la minus vreo 100 și ceva de centimetri. Mult, deci foarte mult sub cotă. Nu a fost niciodată așa scăzută”, confirmă un alt localnic.
„Problema cea mai dureroasă la Dunăre, în momentul de față, este că stațiile de pompare ale ANIF-ului nu mai pot să tragă apă din Dunăre. Asta e cea mai dureroasă, că au rămas pe uscat aceste stații de pompare”, spune Marin Tălău - director la Direcția Apelor Jiu Craiova.
În Calafat, debitul este de 1.830 de metri cubi pe secundă și specialiștii spun că nu va crește semnificativ nici în perioada următoare.
Editor : Luana Pavaluca
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News