De ce este redus numărul infectărilor în România. Mahler: Cei care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital
Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, atrage atenția că testarea antigen a ajuns un fenomen în România. Astfel, oamenii care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital pentru confirmare, ceea ce influențează realitatea privind transmiterea comunitară a virusului.
DSP București spune că Institutul „Marius Nasta” are autorizație de funcționare
Mahler, despre medicii de la „Marius Nasta” care ar fi luat mită
18 cadre medicale de la „Marius Nasta”, în comisia de disciplină din cauza unghiilor
Ce pot face membrii familiei care au stat în izolare cu o persoană infectată
Valeriu Gheorghiță spune că strategia campaniei de vaccinare se va schimba
Spitalele, blocate de numărul mare de infectări în rândul personalului
Românii care merg la muncă în Germania ar putea fi obligați să se vaccineze
Rafila: Vom depăși 100.000 de teste, va crește numărul celor depistați
Cîțu: Dacă nu există susținere în coaliție pentru certificatul verde, trebuie să ne asumăm că există și alte costuri
Întrebată dacă este de așteptat să crească numărul de cazuri confirmate în ianuarie, Beatrice Mahler a răspuns: "Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da, dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare".
Spitalul "Marius Nasta" este ocupat 100%, a spus Mahler: "Nu simțim o relaxare la nivelul Institutului Nasta".
Medicul a afirmat că este de așteptat că și în România să urmeze un nou val de infectări, motiv pentru care vaccinare este imperios necesară.
"Dacă ne uităm la ce se întâmplă în țările din Europa, și la noi probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val", potrivit medicului.
Referitor la nouă tulpină care se manifestă în Europa, dar care a trecut și peste ocean, Mahler a precizat că vaccinul acoperă și această variantă a virusului.
"Nu știm în viitor ce se va întâmpla. Ar fi foarte bine, având această posibilitate să ne vaccinăm și să reducem transmiterea comunitară, să putem beneficia de oferta pe care o avem legat de tratamentul profilactic și să ajungem într-un moment în care transmiterea comunitară să nu mai fie atât de crescută", a subliniat Mahler.
Azi începe vaccinarea la "Marius Nasta". Jumătate dintre angajații Institutului, adică în jur de 350 de persoane, se vor vaccina anti-Covid. Vaccinarea începe cu un cel mai vârstnic medic, apoi cu un student care lucrează voluntar în echipa institutului de o lună de zile și cu o asistentă care a fost infectată și are afecțiuni pulmonare. Și managerul Beatrice Mahler se va vaccina.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News