Live

Când ajung primele doze de vaccin Johnson&Johnson în România

Data actualizării: Data publicării:
Doză de vaccin anti-COVID de la Johnson & Johnson. Foto: GettyImages

Vaccinul de la Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie, dar prima tranşă va număra doar câteva zeci de mii de doze, anunţă coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă. Fiind monodoză, se pretează mai mult centrelor mobile, a precizat el.

Valeriu Gheorghiţă a spus, marţi, în conferinţă de presă, că vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România cel mai probabil în a doua jumătate a lunii aprilie.

„În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înşel ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Gheorghiţă, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că, din punct de vedere practic, fiind vaccin care se administrează într-o singură doză, acesta se pretează mai mult pentru centre mobile şi pentru vaccinare în localităţile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus.

„Asta nu înseamnă că nu va fi accesat şi de restul categoriilor de persoane”, a mai spus dr. Gheorghiţă.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, în 11 martie, vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză.

Editor : G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un nou studiu arată efectele de lungă durată ale COVID. Oboseala, printre cele mai frecvente afecțiuni

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

O nouă mutație a coronavirusului a fost clasificată ca „variantă de interes”. JN.1 se răspândește rapid pe glob

Partenerii noștri