Live

Alertă BNR: Deepfake-uri cu Mugur Isărescu pe rețelele sociale

Data publicării:
Foto: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Banca Naţională a României (BNR) avertizează că, în ultima perioadă, au fost postate pe mai multe reţele de socializare imagini de tip deepfake în care sunt folosite imaginea şi vocea guvernatorului Mugur Isărescu, transmite luni Agerpres.

„În ultima perioadă, pe mai multe platforme şi reţele de socializare, au apărut postări tip deepfake care îl implică pe guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Videoclipurile folosesc fraudulos imaginea şi vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiţii financiare pe o platformă inexistentă” se transmite într-un comunicat al BNR.

Banca Naţională a României avertizează că nu face recomandări şi propuneri de investiţii.

„În cazul în care aţi dat curs unor astfel de anunţuri false, raportaţi imediat aceste situaţii autorităţilor competente”, se mai spune în comunicat.

Deepfake, conform proiectului de lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei, reprezintă orice conţinut falsificat de tip imagine, audio şi/sau video realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale, astfel încât să creeze aparenţa că o persoană a spus sau a făcut lucruri pentru care nu şi-a dat consimţământul, care în realitate nu au fost spuse sau făcute de acea persoană.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Recomandările toxice ale Telegram”. Cum promovează platforma conținut extremist (studiu)

Ministerul Finanţelor a împrumutat azi aproape jumătate de miliard de euro pentru finanțarea deficitului și a datoriei publice

Australia vrea să forțeze în continuare marile platforme digitale să plătească pentru afișarea știrilor

Poliția digitală a Europei, pusă la încercare de România: campania lui Călin Georgescu testează normele UE privind rețelele sociale

Partenerii noștri