Live

Video Afacerile milionarului din Arad, asasinat la comandă. Cum a ajuns Ioan Crișan să facă avere și ce profit declarat avea

Data actualizării: Data publicării:
Afacerile milionarului din Arad asasinat la comandă. Cum a ajuns Ioan Crișan să facă avere și ce profit declarat avea. Foto: Digi24

După trei ani de la asasinatul din Arad, autoritățile au anunțat că au deslușit cazul: fiica bărbatului este principala suspectă, care ar fi fost trei bărbați din cercul de prieteni al omului de afaceri. Principala ipoteză este că aceștia voiau să pună mâna pe averea lui Ioan Crișan, care era singurul crescător de somn african din Europa de Est. Deși în mod oficial afaceristul nu înregistra foarte mari profituri, era cunoscut în oraș ca un om foarte înstărit, cu sute de milioane de euro în cont.

Omul de afaceri din Arad, Ioan Crișan a lucrat timp de 25 de ani ca electronist la aeroportul din Arad, după care a activat în domeniul transporturilor cel puțin până în anul 2007.

Apoi, cu un împrumut de la bancă, și-a transformat pasiunea pentru pescuit într-o adevărată afacere, pentru că era singura fermă de somn african nu numai din România, ci din toată Europa de Est.

Cifra de afaceri în 2020, adică înainte de acest asasinat, era de 3 milioane de lei, cu un profit de doar 57.000 lei. Astfel, în acte nu părea că afaceristul făcea prea mulți bani, având doar 14 angajați și foarte multe datorii.

De la un an la altul, cifra de afaceri și profitul au scăzut treptat, iar în anii 2017-2018 afaceristul înregistra profit de puțin peste 500.000 lei pe an, adică undeva la 100.000 euro.

În anul 2021, fiica afaceristului deținea undeva la 10% din această afacere, existând posibilitatea ca ea să fi preluat în întregime afacerea după moartea tatălui său.

Autoritățile urmează să stabilească dacă într-adevăr averea i-ar fi adus moartea afaceristului.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum a pierdut Al Pacino toți banii pe care i-a câștigat din actorie. „Am avut 50 de milioane de dolari și apoi nu am mai avut nimic”

Taylor Swift a devenit cel mai bogat artist din lume. Ce avere are cânțăreața

Cum a ajuns „regina pariurilor” cea mai bogată femeie din Marea Britanie. De la casieră la stăpâna unui imperiu al jocurilor de noroc

Palmieri și măslini cultivați în Bihor. Cum explică specialiștii adaptarea plantelor mediteraneene la clima României

Partenerii noștri