Live

Tiroidita autoimună în sarcină: ce trebuie să știi

Data publicării:
Dr. Ingrid Gheorghe, medic primar Obstetrică-ginecologie

Afecțiunile tiroidiene sunt întâlnite frecvent în sarcină și pot afecta nu doar dezvoltarea fătului, ci și ducerea la termen a sarcinii. Aflăm mai mult despre această asociere și despre cum trebuie procedat în aceste situații de la dr. Ingrid Gheorghe, medic primar obstetrică-ginecologie.

Tiroidita autoimună este una dintre cele mai frecvent întâlnite boli endocrine la femeile însărcinate și poate duce deopotrivă la hipotiroidism sau la hipertiroidism. Pentru buna dezvoltare a fătului și pentru ca sarcina să decurgă fără probleme, femeile însărcinate trebuie să se adreseze medicului endocrinolog. Împreună cu ginecologul, specialiștii vor stabili cele mai bune măsuri pentru sănătatea materno-fetală.

Tiroidita autoimună se poate ameliora în timpul sarcinii, dar adesea apare o recădere sau exacerbare după naștere. Mai mult, în primul an după naștere, poate apărea așa-numita tiroidită post-partum. Este foarte important ca femeile să discute cu medicul ginecolog eventualele semne și simptome neobișnuite pe care le resimt și să ajungă și la medicul endocrinolog atunci când există suspiciunea unei tulburări endocrine.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce este o problemă inserarea joasă a placentei

Rolul examenului PET-CT într-o boală pulmonară gravă

Ce este testarea vestibulară și când este recomandată

Sângerarea rectală, semn că trebuie să mergi la medic

Partenerii noștri