Pietrele la rinichi: Cum se manifestă și cum se tratează
Pietrele care migrează de la rinichi trebuie monitorizate de medic. Acestea se tratează, în funcție de mărimea, localizarea și compoziția calculului. Despre diagnosticul și tratamentul litiazei reno-ureterale necomplicate, discutăm cu dr. Rucsandra Manu, medic primar urologie.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Litiaza reno-uretrală se manifestă în special prin dureri intense în zona lombară, nevoie permanentă de urinare și urină tulbure. Calculii renali, cunoscuți popular sub numele de „pietre la rinichi”, apar atunci când urina este prea concentrată, dacă există malformații sau în urma infecțiilor urinare. Dacă nu este identificată și tratată la timp, litiaza reno-ureterală pot duce la complicații serioase, inclusiv la retenție urinară.
În prezent, litiaza reno-ureterală poate fi tratată eficient și prin metode minim invazive. Tratarea pietrelor la rinichi se poate realiza în multe cazuri printr-o metodă modernă, care dezintegrează calculii prin unde de șoc produse în afara organismului. Procedura se numește litotriție extracorporală cu unde de șoc (ESWL) și nu necesită nicio incizie. O altă metodă minim invazivă recomandată pentru tratamentul litiazei renale este ureteroscopia flexibilă laser, de asemenea fără incizii.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News