Metode moderne de tratament pentru pietrele la rinichi
Pietrele la rinichi pot fi tratate modern, prin dezintegrarea calculilor. Acest lucru este posibil prin folosirea unor unde de șoc produse în afara organismului. Despre această metodă discutăm cu dr. Rucsandra Manu, medic primar Urologie.
Stâlpul prăbușit peste un tramvai din București a fost remontat, dar cu susul în jos
Încă doi români au fost identificați printre decedații din Spania, în urma inundațiilor catastrofale
Replici istorice din dezbaterile electorale pentru alegerile prezidențiale
Primarul lăutar din Mehedinți care își rotunjește veniturile din cântări la nunți și botezuri
Spaniolii își învelesc mașinile cu folie de plastic și le ancorează de stâlpi
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Arhiepiscopul Teodosie poate fi judecat pentru cumpărare de influență
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
Litotriția extracorporală cu unde de șoc (ESWL) este, în prezent, cel mai frecvent recomandat tratament minim invaziv pentru litiaza renală. Calculii renali sunt distruși cu ajutorul unui aparat special, care produce unde de șoc în afara organismului, fără să afecteze țesuturile. Astfel, pietrele formate în rinichi sunt sparte în fragmente mai mici, care pot fi eliminate natural, prin urină.
Pacienții care suferă de litiază renală pot primi indicație pentru acest tratament eficient, nechirurgical, în urma unei consultații de urologie. Tratamentul prin ESWL nu este însă recomandat în orice situație, de aceea este necesar un consult detaliat, completat cu o serie de investigații medicale – imagistice și teste de laborator, pentru evaluarea completă a stării de sănătate a pacientului. De exemplu, litotriția este contraindicată persoanelor care suferă de boală cronică de rinichi sau de hipertensiune arterială.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News