Live

Intervenții în boala arterială periferică

Data publicării:
Dr. Bogdan Munteanu, medic primar Chirurgie cardiovasculară

Pacienții cu boală arterială periferică au un flux sanguin insuficient la nivelul țesuturilor. Revascularizarea în aceste cazuri presupune și o procedură de Bypass despre care ne vorbește astăzi dr. Bogdan Munteanu, medic primar Chirurgie cardiovasculară.

Boala arterială periferică apare prin depunerea de plăci de aterom – colesterol și calciu – pe interiorul arterelor care irigă membrele cu sânge oxigenat. Boala este mai ușor vizibilă la membrele inferioare, deoarece afectarea duce la apariția claudicației intermitente. Astfel, pacienții resimt durere la mers după un număr de pași, care scade pe măsură ce boala avansează. Tratamentul bolii arteriale include proceduri de chirurgie vasculară și de cardiologie intervențională.

Bypassul arterial, procedura chirurgicală cel mai frecvent practicată în chirurgia vasculară, vizează crearea unui nou traseu arterial pentru a depăși zona sa zonele în care arterele care irigă membrele inferioare sunt astupate sau foarte mult îngustate. Prin bypass arterial se restabilește circulația sângelui către membre cu ajutorul unor grefoane – fie sintetice, fie porțiuni de venă recoltate de la pacient.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce au descoperit medicii în abdomenul unui bărbat

Ce a aflat un bărbat după câteva investigații de rutină

A reușit să depășească de două ori o afecțiune gravă

Cum a aflat un bărbat că are o boală gravă? Nu se aștepta la așa ceva

Partenerii noștri