De ce sunt antibioticele prescrise, de obicei, pentru perioade de 7, 10 sau 14 zile
Utilizarea antibioticelor după ureche sau pentru perioade mai mici decât cele prescrise de medic duce la rezistența la aceste medicamente. Despre utilizarea corectă a antibioticelor şi importanţa tratamentelor făcute doar la indicaţia medicului discutăm cu dr. Andrei Rogoz, medic primar Boli infecțioase.
Românii pot cumpăra antibiotice fără rețetă pentru un tratament de trei zile
6 copii intoxicați cu antibiotice pentru TBC. Au luat într-o zi doza pentru o lună
Rafila vrea ca antibioticele să nu mai poată fi eliberate cu „rețetă simplă”
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Recomandarea pentru administrarea unui antibiotic trebuie să vină întotdeauna din partea medicului și nu trebuie făcută la cererea sau chiar insistențele pacientului. Cel mai adesea, medicul de boli infecțioase este cel care trebuie să decidă asupra justeții recomandării tratamentului antibiotic, asupra perioadei pentru care medicamentul trebuie administrat și asupra eventualelor ajustări ale acestor recomandări, pe parcursul tratamentului.
Este de preferat ca tratamentul cu antibiotice să fie cât mai țintit, pentru a nu afecta întreaga floră bacteriană, ci doar speciile și tulpinile implicate în boala infecțioasă care trebuie tratată. În acest scop, de cele mai multe ori, atunci când starea pacientului o permite, vor fi așteptate rezultatul culturii bacteriene, pentru identificarea germenilor implicați, dar și antibiograma, pentru a administra un antibiotic la care bacteriile respective sunt sensibile.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News