Live

De ce sunt antibioticele prescrise, de obicei, pentru perioade de 7, 10 sau 14 zile

Data publicării:
Dr. Andrei Rogoz, medic specialist Boli infecţioase

Utilizarea antibioticelor după ureche sau pentru perioade mai mici decât cele prescrise de medic duce la rezistența la aceste medicamente. Despre utilizarea corectă a antibioticelor şi importanţa tratamentelor făcute doar la indicaţia medicului discutăm cu dr. Andrei Rogoz, medic primar Boli infecțioase.

Recomandarea pentru administrarea unui antibiotic trebuie să vină întotdeauna din partea medicului și nu trebuie făcută la cererea sau chiar insistențele pacientului. Cel mai adesea, medicul de boli infecțioase este cel care trebuie să decidă asupra justeții recomandării tratamentului antibiotic, asupra perioadei pentru care medicamentul trebuie administrat și asupra eventualelor ajustări ale acestor recomandări, pe parcursul tratamentului.

Este de preferat ca tratamentul cu antibiotice să fie cât mai țintit, pentru a nu afecta întreaga floră bacteriană, ci doar speciile și tulpinile implicate în boala infecțioasă care trebuie tratată. În acest scop, de cele mai multe ori, atunci când starea pacientului o permite, vor fi așteptate rezultatul culturii bacteriene, pentru identificarea germenilor implicați, dar și antibiograma, pentru a administra un antibiotic la care bacteriile respective sunt sensibile.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Credea că are o răceală persistentă. De ce boală gravă suferea de fapt bărbatul

Cum poate fi tratată o boală gravă tot mai des întâlnită în România

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii. Ce trebuie să faci

Rezistența la medicamente antimicrobiene, inclusiv antibiotice, ucide 1,3 milioane de oameni în fiecare an

Partenerii noștri