Cum se tratează cancerul vezicii biliare
Cancerul vezicii biliare este dificil de depistat,, ceea ce face ca multe cazuri să fie diagnosticate în stadii avansate. Tratamentul recomandat depinde întotdeauna de stadiul și de extensia bolii. Aflăm mai mult despre cancerul de colecist de la dr. Dragoș Romanescu, medic primar chirurgie generală.
Povestea cutremurătoare a unei românce, căreia medicii din Bacău i-au dat 5 luni de trăit, dar salvată de doctorii din Turcia
Prințesa Kate şi-a făcut prima apariţie publică din acest an
Regele Charles și-a reluat activitățile publice
Mesaje emoționante transmise de britanici prințesei Kate
Un medic din Cluj a dat peste 3.000 de concedii medicale în 2023. Pentru ce afecțiuni s-au eliberat certificate
Avertismentul medicului Bob Djavan: Durerea nu trebuie să fiu un indicator al cancerului. Mergi acum la control
Un milion de cazuri de cancer nu au fost diagnosticate la timp
Tânără recuperată miraculos după ce intrase în comă și paralizase din cauza unei tumori
Dramele tăcute ale familiilor sărace
Neoplazia vezici biliare este o afecțiune relativ rară, care apare mai frecvent la femei, de obicei după vârsta de 65 de ani, și este favorizată de alte tipuri de afectare a colecistului, precum litiaza. Obezitatea și fumatul sunt factori de risc importanți pentru a dezvolta cancer de vezică biliară. Pentru diagnostic, este esențial ca pacientul să ajungă la medicul gastroenterolog. Acesta va recomanda o serie de investigații necesare pentru stabilirea diagnosticului.
La fel ca orice alt tratament pentru cancer, și tratamentul cancerului de colecist depinde de stadiul și de extensia bolii și este stabilit în cadrul echipei multidisciplinare, așa-numitul Tumor Board. Chirurgia poate fi o soluție dacă boala este recunoscută într-un stadiu incipient. De cele mai multe ori, însă, pacientului îi sunt recomandate și tratamente oncologice complementare, precum chimioterapia și radioterapia, cu care se încearcă să se obțină controlul local al bolii și să se prevină diseminările la distanță. În cazurile avansate, pacienții pot beneficia de intervenții minim invazive care să le asigure o calitate satisfăcătoare a vieții.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News