Cum poate fi tratată boala arterială periferică
Boala arterială periferică poate fi tratată prin proceduri moderne, folosite pentru a elimina obstrucțiile arteriale. Cine poate beneficia de aceste tratamente și în ce constau ele discutăm cu dr. Andrada Bogdan, medic specialist Cardiologie.
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Boala arterială periferică se manifestă la nivelul membrelor inferioare prin crampe și senzația de picioare „reci” și apare din cauza îngustării vaselor de sânge, ca o consecință a aterosclerozei arterelor care deservesc aceste teritorii. Stenoza astfel apărută afectează circulația sângelui, iar țesuturile nu mai sunt irigate și oxigenate normal. Atunci când îngustarea arterială atinge un prag critic, apare ischemia membrelor interioare, care, dacă nu este tratată la timp, poate conduce la amputație.
Afecțiunea poate fi tratată și minim invaziv, printr-o procedură endovasculară realizată cu ajutorul unui sistem performant de aterectomie – Jetstream. Tratamentul este efectuat de o echipă medicală specializată în cardiologie intervențională și permite eliminarea obstrucțiilor cu calciu, plăci de aterom mobilizate sau trombi, fiind recomandat inclusiv pentru calcificările vasculare severe. Sistemul Jetstream realizează aspirația activă a fragmentelor de placă de aterom, împiedicând astfel migrarea acestora și eliminând riscul de embolizare.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News