Ce sunt aderențele abdominale și cum apar ele
Printre efectele secundare ale unor intervenţii chirurgicale se numără aderenţele abdominale. Care sunt operaţiile în urma cărora apar aceste probleme şi ce metode de diagnostic şi tratament există ne spune medicul chirurg Teodor Buliga.
Raed Arafat: Ordinul nu închide spitalele
Prognoza meteo de Revelion
Un an de la tragedia de la Ferma Dacilor
Răsturnare de situație: șoferul din Argeș care a intrat cu mașina în pietoni e acuzat de tentativă de omor. Ce au descoperit polițiștii
O familie întreagă a pierit pe „Drumul morții”, la Suceava: a intrat cu mașina într-o cisternă și a luat foc. Imaginile tragediei
Zeci de copii la spital, după ce s-au jucat cu petarde și artificii. Medicii trag un semnal de alarmă: „Rămân cu sechele pe viață”
Vasile Bănescu: „Patriarhul Daniel nu are nicio simpatie pentru extremism. Detestă populismul”. Ce spune despre preoții „propagandiști”
Imagini filmate în avionul Azerbaijan Airlines, chiar înainte de prăbușire
Cauza prăbușirii avionului Azerbaijan Airlines: aeronava, lovită de antiaeriana cecenilor
Aderențele postoperatorii reprezintă țesut cicatriceal care se formează în abdomen în urma unei intervenții de chirurgie generală, determinând lipirea unor țesuturi între ele. De cele mai multe ori, această problemă apare la nivelul intestinelor, la un timp variabil de la operația abdominală.
În cazurile severe, aderențele postoperatorii pot duce la dureri intense, la balonare și chiar la blocaj intestinal, punând astfel în pericol viața pacientului. De aceea, este important ca această complicație să fie tratată imediat ce este identificată, printr-o nouă intervenție chirurgicală. În cele mai multe cazuri, reintervențiile sunt necesare pentru rezolvarea aderențelor apărute după proceduri de chirurgie oncologică.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News