Ce este streptococul beta-hemolitic și cum se poate transmite
Responsabil cu infecţiile respiratorii, faringite sau amigdalite, streptococul beta-hemolitic trebuie diagnosticat şi tratat corect, pentru a preveni complicaţiile. Despre transmiterea acestei boli, tratament şi prevenţie discutăm cu dr. Andrei Rogoz, medic primar Boli infecțioase.
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Streptococul beta-hemolitic este o bacterie întâlnită foarte frecvent în natură și, în anumite condiții, poate cauza o serie întreagă de boli la om. Dintre acestea, cele mai frecvente infecții sunt faringita, infecții ale pielii sau chiar infecții sistemice. Se adaugă acestora complicații non-supurative cauzate de streptococul beta-hemolitic, cum sunt febra reumatică acută și glomerulonefrita acută. Este necesar ca pacienții să ajungă la medicul de boli infecțioase, care va stabili diagnosticul corect și va recomanda tratamentul.
În cazul copiilor, diagnosticul este stabilit mai frecvent de medicul pediatru. Deși streptococul beta-hemolitic este cea mai frecventă cauză bacteriană de faringită, este nevoie de diagnosticul diferențial cu infecțiile virale, deoarece tratamentul diferă în funcție de agentul infecțios implicat. În timpul iernii și primăvara, proporția copiilor de vârstă școlară care pot fi purtători asimptomatici de streptococ beta-hemolitic este estimată la 20%, adică unul din cinci copii.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News