Live

Ce este diverticuloza și cum trebuie tratată

Data publicării:
Dr. Daniela Nica, medic specialist Medicină internă

Diverticuloza este o afecțiune a tubului digestiv inferior, caracterizată de apariția multor mici „buzunărașe”, în punctele slabe ale peretelui. Cum se manifestă boala, ce complicații pot apărea, cum se stabilește diagnosticul și în ce constă tratamentul aflăm de la dr. Daniela Nica, medic specialist medicină internă.

Diverticuloza apare mai frecvent la persoanele în vârstă, dar și la persoanele obeze, la fumători sau la persoanele cu activitate fizică redusă. Cel mai întâlnit simptom este durerea abdominală sau pelvină, care persistă mai multe zile și se poate însoți de constipație sau diaree, balonar, grețuri și vărsături.

Pentru diagnosticul diverticulozei, poate fi nevoie ca pacientul să realizeze mai multe analize medicale și investigații. Pe lângă analizele uzuale din sânge, sumarul de urină și chiar testul de sarcină la femeile de vârstă fertilă, medicul poate recomanda o ecografie abdominală, un examen CT și o colonoscopie. Aceasta din urmă evidențiază aspectul caracteristic de diverticuloză și permite chiar efectuarea unor manevre terapeutice.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum a aflat un bărbat că are o boală gravă? Nu se aștepta la așa ceva

Cum a fost salvat un bărbat cu o tumoră de 3 kilograme

Investigații imagistice pentru afecțiunile ginecologice

A ales România în locul Angliei. Povestea unui tânăr

Partenerii noștri