Cât de frecvent și de periculos este cancerul de prostată
Una dintre cele mai frecvente neoplazii întâlnite la bărbați este cancerul de prostată. Boala poate fi tratată chirurgical, cu cele mai noi intervenţii în domeniu. Despre acest diagnostic şi paşii de tratament discutăm cu dr. Mihai Dumitrache, medic primar Urologie.
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Cancerul de prostată necesită o abordare integrată, multidisciplinară, care poate include o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea glandei, completată cu radioterapie, chimioterapie ori hormonoterapie, în diverse asocieri și într-o ordine prestabilită. Protocolul terapeutic va fi hotărât în funcție de stadiul în care a fost diagnosticată afecțiunea, de comorbidități și de starea generală de sănătate a pacientului.
În prezent, tratamentul chirurgical pentru cancerul de prostată se poate realiza atât clasic, deschis, cât și minim invaziv – laparoscopic sau printr-o intervenție de chirurgie robotică în urologie. Procedurile minim invazive permit o recuperare mai rapidă a pacientului și implică un risc redus de complicații. Operația asistată robotic are un avantaj în plus față de acestea – permite o excizie mult mai precisă, cu prezervarea sfincterului uretral extern, a continenței urinare și a elementelor neurovasculare ce învelesc prostata, astfel încât viața sexuală a pacientului nu va fi afectată după intervenție.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News