Care sunt cele mai frecvente infecții respiratorii ale copilului
În plin sezon al infecțiilor respiratorii, copiii sunt printre cei mai afectați de boală. Când este cazul să mergem la medic cu cei mici, cum se tratează virozele și cum pot fi prevenite, discutăm cu dr. Corina Cîlcic, medic primar Pediatrie.
Val de viroze din cauza schimbării vremii: 90.000 de cazuri de infecții respiratorii într-o săptămână. Sfatul medicilor
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Infecțiile respiratorii sunt frecvent întâlnite la copii, mai ales în sezonul rece. Acestea pot fi cauzate de diferite virusuri sau bacterii și pot afecta atât căile respiratorii superioare, cât și pe cele inferioare. Infecțiile virale sunt întâlnite mai frecvent, cele bacteriene apărând în cele mai multe dintre cazuri ca o complicație a unei infecții virale. Răceala banală, bronșiolita acută și gripa sunt printre infecțiile respiratorii virale care apar cel mai frecvent la copii.
Dintre infecțiile căilor respiratorii inferioare, pneumonia interstițială este des diagnosticată la copii. Aceasta este predominant virală, însă poate fi provocată și de unele bacterii sau fungi. Netratată, pneumonia poate da complicații severe, insuficiența respiratorie fiind cea mai importantă. Un consult de specialitate și efectuarea unor investigații specifice contribuie la stabilirea unui diagnostic corect și a unui tratament corespunzător.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News