Când este nevoie de protezarea articulației umărului
Articulaţia umărului, cea mai mobilă articulaţie a corpului, poate fi înlocuită cu proteză în cazuri de artroză, fracturi sau alte leziuni. Care sunt indicaţiile exacte ale acestei intervenţii şi ce rezultate au pacienţii discutăm cu dr. Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie și traumatologie.
Spaniolii își învelesc mașinile cu folie de plastic și le ancorează de stâlpi
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Arhiepiscopul Teodosie poate fi judecat pentru cumpărare de influență
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
Violențe la Paris. Protestatari ieșiți în stradă împotriva unei gale pro-Israel s-au bătut cu forțele de ordine
Un vlogger a demascat mai mulți români care păcăleau turiștii cu jocul „alba-neagra” la Turnul Eiffel
Marcel Ciolacu și alți lideri PSD ar fi zburat la Nisa cu un avion privat închiriat de Nordis. Reacția premierului
Statistici șocante: un copil este violat în fiecare zi în România. Ce arată cele mai recente date
Artroplastia de umăr, adică protezarea articulației umărului, este o intervenție chirurgicală necesară atunci când articulația umărului nu mai poate funcționa normal. Dacă pacientul are dureri constante și nu-și mai poate mișca umărul, este posibil să sufere de artroză, o afecțiune articulară degenerativă. Aceasta poate fi diagnosticată cu ajutorul unor investigații imagistice avansate, precum imagistica prin rezonanță magnetică (RMN), iar protezarea este o soluție eficientă pentru cazurile avansate. Intervenția este recomandată și în cazul unei fracturi grave, care nu se poate vindeca.
Montarea unei proteze de umăr se face printr-o intervenție deschisă de chirurgie ortopedică. Operația presupune înlocuirea capului humeral afectat (humerusul este osul mai lung al brațului) cu o proteză specială, care să permită mobilitatea articulației. În urma intervenției, umărul va redeveni mobil, iar pacientul își va putea relua activitățile cotidiene fără să mai aibă nevoie de ajutor și fără să mai simtă durere la fiecare mișcare a brațului.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News