Când este nevoie de protezarea articulației umărului
Articulaţia umărului, cea mai mobilă articulaţie a corpului, poate fi înlocuită cu proteză în cazuri de artroză, fracturi sau alte leziuni. Care sunt indicaţiile exacte ale acestei intervenţii şi ce rezultate au pacienţii discutăm cu dr. Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie și traumatologie.
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Artroplastia de umăr, adică protezarea articulației umărului, este o intervenție chirurgicală necesară atunci când articulația umărului nu mai poate funcționa normal. Dacă pacientul are dureri constante și nu-și mai poate mișca umărul, este posibil să sufere de artroză, o afecțiune articulară degenerativă. Aceasta poate fi diagnosticată cu ajutorul unor investigații imagistice avansate, precum imagistica prin rezonanță magnetică (RMN), iar protezarea este o soluție eficientă pentru cazurile avansate. Intervenția este recomandată și în cazul unei fracturi grave, care nu se poate vindeca.
Montarea unei proteze de umăr se face printr-o intervenție deschisă de chirurgie ortopedică. Operația presupune înlocuirea capului humeral afectat (humerusul este osul mai lung al brațului) cu o proteză specială, care să permită mobilitatea articulației. În urma intervenției, umărul va redeveni mobil, iar pacientul își va putea relua activitățile cotidiene fără să mai aibă nevoie de ajutor și fără să mai simtă durere la fiecare mișcare a brațului.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News