SMURD Bihor sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare
Nu doar Oradea sărbătoreşte vineri, ci şi un serviciu medical care în ultimii 25 de ani a salvat mii de vieţi. Este vorba despre SMURD Bihor, înfiinţat în 1993, sub denumirea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al judeţului Bihor. Primul echipaj al serviciului a fost funcţional din 12 octombrie 1993 pe lângă Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea.
Ultima mineriță din România a împlinit 100 de ani
Șeful salvatorilor români din Turcia a povestit momentul în care au găsit un copil decedat
George Clooney, la 60 de ani
Medic: Situația generată de Flavia Grosan e picătura care a umplut paharul
Un tânăr de 19 ani din Maramureș a fost înjunghiat mortal de un adolescent de 17 ani. Atacatorul a fost dus la audieri
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Inundațiile din Spania: O femeie a rămas blocată trei zile într-o mașină, alături de corpul neînsuflețit al cumnatei sale
Tarantula, noul animal de companie la modă printre români
Industria mineritului din România ajunge la fier vechi, furată bucată cu bucată. Acuzații grave la CEO Oltenia
Dr. Hadrian Borcea, coordonator UPU-SMURD Bihor: "Lucrurile au evoluat destul de alert, mai ales după 2006-2007 când, pornind de la un singur echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care era blocat în sediul din Oradea, cu ajutorul pompierilor SMURD s-a extins, ajungând azi la alte 10 echipaje de prim ajutor calificat.
În primul an erau între 5 şi 10 intervenţii pe săptămână, modul de dispecerizare era altul, modul în care se alocau resursele existente era total diferit. Era o goană pentru a obţine participarea la o intervenţie.
Dacă pe partea de resurse umane, ca număr nu ne putem plânge - avem resurse la modul rezonabil pentru a ne putea desfăşura activitatea - vrem să ne concentrăm pe formarea profesională continuă şi să descoperim noi mijloace de instruire.
Dorim să îmbunătăţim baza materială care a suferit foarte mult în ultimii ani, noi lucrăm cu ambulanţe cumpărate în urmă cu 8 ani, unele au peste 500.000 de kilometri la bord, deci aici trebuie să mai lucrăm dar având în vedere achiziţia naţională care se prevede pentru finalul acestui an, noi sperăm ca măcar parţial să se rezolve."
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News