Mircea Chirilă, la Vocile Bihorului: "Am descoperit minorităţile din Parlament"
"Se legiferează pentru infractori", este de părere jurnalistul Mircea Chirilă, prezent, miercuri, la Vocile Bihorului. Codul Penal sprijină infractorul, nu victima, iar modificările nu au cum să fie acceptate de Curtea Constituţională, spune jurnalistul. "Ar trebui rescrisă Constituţia pentru ca aceste modificări să intre în vigoare", crede Mircea Chirilă.
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Noii deputați s-au rătăcit pe holurile Parlamentului
Ce se întâmplă cu buletinele de vot de la turul II al alegerilor prezidențiale
Cum se simt românii după cele mai tensionate alegeri prezidențiale. ”Tremur! Ne-a învrăjbit!”
Stolojan: E ultima şansă pe care o au aceste partide pro-europene de a forma o majoritate. Următorul guvern are un corset financiar
Alegeri parlamentare 2024: Vocea românilor întorși acasă în ziua de care depinde soarta țării
Alegeri parlamentare 2024. Cum se vede votul în familiile afectate de sărăcie
Alegeri parlamentare 2024: Lecția votului pe care o predau vârstnicii României
Modificările Codului Penal au fost adoptate miercuri, în Camera Deputaţilor. 167 voturi au fost "pentru", 97 ″împotrivă″ şi s-au înregistrat 19 abțineri. Coaliţia PSD-ALDE avea nevoie de minimum 165 de voturi favorabile pentru ca aceste modificări să fie adoptate. Reprezentanţii minorităţilor din Parlament, altele decât UDMR, au votat majoritatea pentru modificarea Codului Penal.
"Votul acesta a fost adoptat datorită iubitorilor de infractori din PSD şi ALDE. E adevărat că minorităţile au înclinat balanţa, dar asta se ştie din 1990, de când i-au băgat în Parlament, pentru că sunt bonusul care ajută întotdeauna Puterea", a spus Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul.
Jurnalistul a vorbit şi despre ciudăţeniile pe care mulţi dintre parlamentarii care reprezintă minorităţi naţionale le ascund, semnalate şi de presa centrală. Mulţi dintre ei nu au mari legături cu comunităţile pe care le reprezintă, vorbesc cu dificultate sau deloc limba respectivă sau reprezintă minorităţi aproape inexistente.
"Nu mai sunt parlamentari care reprezintă o minoritate rusă, lipoveană, ucraineană. Nu, acum sunt de la anumite asociaţii, trebuie să citesc să nu greşesc. Îl cheamă Ignat Miron, deci bielorus, parlamentar în grupul de prietenie bielorus. Câţi bieloruşi avem noi în România, omule", se întreabă Mircea Chirilă.
În opinia jurnalistului orădean, aceste modificări nu au cum să treacă de filtrul Curţii Consituţionale, care, spune Mircea Chirilă, ar trebui să îşi încalce propriile principii de funcţionare. Chirilă a explicat plastic modificarea care i se pare cea mai nocivă dintre toate cele incluse în Codul Penal.
"Eu cum aş putea să îi explic nepotului meu această poveste, cam ce s-a întâmplat în ziua de astăzi. Să luăm modificarea Dragnea, cea mai strigătoare la cer. Să facem o poveste cu un borfaş din Teleorman care şi-a violat mama, bunica şi vine poterta şi îl înhaţă. Dacă el violează colegele de grădiniţă ale copilului, pe vecine, care nu sunt rude de până la gradul II, scapă nevătămat."
Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Norbert Hegedus
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News