Live

Cine este esteticiana falsă, descoperită de poliţişti la Oradea. Cum se promova femeia pe internet

Data actualizării: Data publicării:

Un nou medic fals a fost descoperit de poliţişti la Oradea. O femeie de 39 de ani a făcut operaţii estetice timp de doi ani, fără să aibă vreo pregătire medicală. Anchetatorii au găsit în locuinţa ei sute de seringi, agende cu programări şi mai multe facturi de achiziţie a acidului hialuronic. Femeia nu se sfia să facă reclamă pe internet serviciilor sale clandestine de înfrumuseţare.

"Dragele mele, vreau să vă reamintesc de oferta cabinetului nostru (...), oferta la acid hialuronic. La injectarea unui mililitru de acid hialuronic primiţi cadou 0,5 mm, pe care îl putem injecta în buze, şanţurile nazo-labiale, pomeţi."

Astfel își făcea reclamă pe internet falsul medic estetician orădean. Tânăra de 39 de ani a fost demascată în urma unor percheziţii ale poliţiştilor după ce aceştia s-au autosesizat. Oamenii legii au găsit în casa ei agende cu programări şi seringi cu acid hialuronic.

"În perioada 2017-2019 ar fi efectuat mai multe acte medicale estetice faciale, prin injectarea acidului hialuronic în buze şi cearcăne fără a avea calitatea de medic", a precizat comisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliției Bihor.

Operaţiile estetice erau efectuate într-un spaţiu comercial aflat la parterul unui bloc din Oradea.

"În spaţiul comercial din spatele meu au făcut percheziţii poliţiştii miercuri seara. Aici funcţiona salonul de înfrumuseţare, dar şi un magazin de haine. Pe afişele lipite pe vitrină nu apar şi injecţiile cu acid hialuronic pe care femeia de 39 de ani le făcea. În acest moment spaţiul este închis", a relatat Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24 Oradea.

"Nu prea multă lume ştie că a avut altă destinaţie, deci a fost cu din astea, haine second-hand. Probabil că şi acum îi va schimba destinaţia", spune un locatar din zonă.

Pacientele care apelează la astfel de servicii riscă infecţii sau alte complicaţii, spun medicii esteticieni.

"Orice injectare de acest gen poate să aducă, dacă nu se respectă regulile de asepsie, de la asta pornim, poate să producă infecţie sau poate să transmită chiar hepatită. Sunt foarte multe complicaţii începând de la simple granuloame, adică acele bobiţe pe care le simţim în buză după injectare şi care sunt oarecum normale, până la necroză", susține doctorul Florian Bodog, medic chirurgie plastică și estetică.

"Nu ai voie să faci injectări, nu ai voie să faci nicio manoperă medicală dacă nu ai pregătire şi dacă nu ai competenţă în acest sens", explică fostul ministru al Sănătății.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Oradea.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

FOTO. Două pistoale letale şi 200 de cartuşe, descoperite în urma unor percheziţii care vizau furtul unui telefon

Un bărbat din Las Vegas a fost ucis de poliție în propria casă, după ce a sunat la numărul de urgență pentru a cere ajutor

Parchetul European face percheziţii în judeţul Maramureş, într-un dosar de fraudă cu subvenţii în valoare de 2 milioane de euro

Rețea de hoți de carburanți, destructurată de polițiști. Percheziții în Capitală și alte șase județe, 15 suspecți reținuți

Partenerii noștri