De la Timișoara, spre Cartea Recordurilor
De la Timișoara se pleacă pe un traseu ce se vrea apoi în Cartea Recordurilor: 24.000 de kilometri făcuți cu o mașină electrică. Pe drumurile din România, se va parcurge această distanță în următoarele două luni și jumătate. La volan se va afla un neamț, stabilit în România, care a plecat în aventura vieții lui. A numit-o Electric Tour. Proiectul mai are un scop: identificarea zonelor din România care nu au acces la energie electrică.
Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume costă 200 de dolari
Pârtii închise în Sinaia, din cauza viscolului
Vremea se racește brusc în nordul țării, iar la munte va ninge. Ce temperaturi se vor înregistra în primul weekend din 2025
Concertele anului 2025: Justin Timberlake vine prima dată în România, Andre Rieu revine la Cluj
Culisele aderării României la spațiul Schengen. Predoiu: A contat schimbarea fundamentală a abordării noastre
Ministrul Predoiu vrea să schimbe „rapid” vârsta de pensionare a polițiștilor: „Este o lege proastă, o invitație la pensie”
Cum s-a văzut aurora boreală pe cerul României în prima zi a anului 2025
FBI analizează legătura între explozia din Nevada și atacul din New Orleans. Ce le-a atras atenția anchetatorilor
Un marocan a intrat cu maşina în vitrina unei benzinării din Timișoara, după ce a încurcat frâna cu acceleraţia
Christian Gernermann se va afla la volanul mașinii electrice. Este din Germania, iar de un an s-a stabilit în România. Lucrează ca agent de vânzări, iar până acum a folosit un astfel de vehicul doar în interes de serviciu. A pornit într-o aventură, la capătul căreia și-a propus să-l aștepte certificarea Guinness World Records.
Christian Gernermann: „Acesta este primul tur pe care îl fac. Am mai făcut unele teste cu mașini electrice, diferite modele, dar aceasta este o provocare. Primul tur într-o țară unde nu cunosc limba, înțeleg puțin, dar este primul tur pe care îl fac cu o mașină electrică. Cartea Recordurilor este un vis devenit realitate.”
O companie românească ce asigură infrastructura pentru producerea de energie din surse alternative îl susține în demersul său. Organizatorii iau în calcul și faptul că cei 24.000 de kilometri nu se vor desfășura în condiții meteo mereu bune. Însă tocmai asta poate fi o provocare. Atât pentru șofer cât și pentru vehicul.
Armand Doru Domuța, managerul companiei: „Christian va conduce aproximativ două luni și jumătate, o medie de aproximativ 400 km pe zi. Iar având în vedere condițiile grele de iarnă, credem că este o provocare destul de mare.”
În cele două luni și jumătate, Christian va face peste 3.000 de opriri în diferite localități din România.
Armand Doru Domuța, managerul companiei: „Unul dintre obiectivele acestui proiect este să atragem atenția și asupra faptului că în România există peste 10.000 de gospodării care nu au acces la electricitate. Deci vorbim de câteva sute de mii de oameni. Prin parcurgerea unui tur complet în România „Electric Tour" va conecta peste 3000 de localități, dintre care multe vor fi localități izolate care nu au acces la electricitate, descoperind în acest fel care sunt acele localități”
La 50.000 de euro se ridică investiția în acest proiect. La finalul Electric Tour reprezentanții companiei care l-au finanțat vor chema și un reprezentant al Cărții Recordurilor care să ateste sau nu reușita lui Christian. Actualul record este de aproximativ 20 de mii de kilometric parcurși cu un vehicul electric.
reporter: Alina Damian/operator: Adrian Ionescu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News