Live

Locuitorii unui sat pitoresc din România restaurează case vechi de un secol pentru a atrage mai mulți turiști

Data actualizării: Data publicării:
Șimon, Brașov. Foto: Shutterstock

Satul românesc Șimon din Brașov, care este cunoscut pentru peisajele pitorești, este restaurat de locuitorii care au lansat un proiect ce vizează casele vechi de un secol, într-o încercare de a atrage mai mulți turiști în zonă, potrivit Euronews

Pe măsură ce mai mulți oameni caută experiența de a trăi într-o casă tradițională, casele vechi de un secol sunt renovate sau chiar mutate în zone mai liniștite și pitorești.

Luminița Cherebetu, care deține una dintre case, a spus că locuințele tradiționale oferă turiștilor un grad de „intimitate” pe care proiectul își propune să-l valorifice.

„Odată ce turiștii intră pe poartă, pot simți toată intimitatea de care au nevoie, care este romantică și confortabilă”, a spus ea. „Dacă vor să se ridice în pijamale și să bea o cafea, o pot face în această curte. Dacă vor să facă plajă, să se plimbe în grădină, să facă un grătar sau să vorbească în hambar, pot face ce vor."

Turiștii au făcut deja vizite în satul pitoresc ca să își arate aprecierea față de proiect, exprimându-și pasiunea pentru „energia” pe care o emană, pe lângă „liniștea și natura” acestuia.

Mulți proprietari de case tradiționale sunt, de asemenea, colecționari, păstrând piese de artă precum fierele de călcat antice, sobele din fontă și obiecte vechi de bucătărie de la bunici. 

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un copil de 11 ani a murit după ce a fost lovit de un camion în Brașov. Autoritățile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Date noi din dosarul iubitului „Doamnei cu coasa” de la spitalul Pantelimon: De unde a luat medicul militar anestezicul

Iubitul „Doamnei cu coasa” de la Spitalul Pantelimon s-a trezit din comă și urmează să fie audiat. Ce spun procurorii

Poliţistă în vârstă de 21 de ani, moartă într-un accident. Mașina în care se afla a fost acroşată de remorca unui TIR

Partenerii noștri