Video Chef Petrișor, sfaturi despre cum să gătești corect carnea, legumele și ouăle
Mâncarea sănătoasă nu înseamnă doar ingrediente de calitate. Este la fel de important și felul în care gătim. Cum preparăm corect carnea și ce trebuie să facem ca sa păstrăm intacte proprietățile legumelor? Chef Petrișor Tănase a oferit, într-o intervenție la Digi24, mai multe sfaturi în materie de metode de gătit.
Cât vor costa sărbătorile de iarnă anul acesta. Carnea de porc se poate scumpi cu până la 15%. De unde putem face economii
Fermierii reclamă "haosul de pe piața cărnii de porc"
Muflonul ia locul porcului în preparate
De ce ouăle nu trebuie spălate. Sfaturi pentru păstrare și consum
Germania se ține de promisiune. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie
Buluc în supermarket pentru reduceri la carne
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Chef Petrișor spune că e important consumul de ouă, pe care le putem găti atât prin fierbere, cât și în tigaie, cu un strop de ulei.
"Discutam cu un medic dietolog despre ouăle prăjite și rumenite la un foc puternic. De regulă, fierbem ouăle în apă clocotită, însă la fel de bine le putem prăji și în puțin ulei. Atunci când preparăm orice, fie că e carne sau orice altceva, putem pune într-o tigaie încinsă bine puțin ulei. Acel strop de ulei nu este atât de dăunător pentru sănătate", spune bucătarul.
"Dacă vrem să facem o supă cu carne, obligatoriu punem carnea la fiert în apă rece, pentru ca toate substanțele nutritive să se dizolve în apa în care se prepară supa. Apoi, adăugarea zarzavaturilor e foarte importantă, e bine ca în această perioadă în care există pericol de răceli sau viroze să mâncăm o supă de găină, ușor grasă - grăsimea are un rol important în organismul uman, face ca celulele să fie mai elastice", mai spune chef Petrișor.
Petrișor Tănase vine și cu idei pentru micul dejun.
"La micul dejun, consumul de unt este extrem de important, 20 de grame de unt, nu se întâmplă nimic dacă îl consumăm o dată pe săptămână. Un alt mod pentru a completa aportul de grăsimi din organism este să consumăm un strop de ulei de măsline cu un strop de sare pe puțină pâine proaspătă. Uleiul de măsline are rolul de a reduce aciditatea gastrică, de exemplu.
Eu sunt pentru mâncărurile gătite, acest lucru gătit în casă e deosebit. Prepararea lor trebuie să se realizeze la foc mic. Dacă facem un sote, bucățile de carne și de legume trebuie tăiate cât mai mic și puse într-o tigaie foarte bine încinsă. Asta se realizează în doar 3-4 minute. Trebuie să știm că diversificarea mâncărurilor aduce un aport important organismului", a mai spus Petrișor Tănase, realizatorul emisiunii "Sănătatea în bucate" de la Digi24.
Editor : A.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News