Live

Previziuni sumbre ale analiștilor financiari din România. La cât ar putea ajunge euro într-un an

Data actualizării: Data publicării:
islanda 20ar 20putea 20alege 20ca 20moneda 20dolarul 20canadian 20in 20loc 20de 20euro-9789

Încrederea în evoluţia economiei a analiştilor financiari a crescut în aprilie faţă de luna anterioară, dar este în continuare sub nivelul din perioada similară a anului trecut, aceştia anticipând totodată deprecierea monedei naţionale în 12 luni la 4,84 lei/euro şi o inflaţie de 4,15%, relatează MEDIAFAX.

În luna aprilie 2019, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al CFA România a crescut faţă de luna anterioară cu 11,6 puncte până la valoarea de 46,6 puncte. Faţă de aceeaşi lună a anului anterior, indicatorul a scăzut cu 2,9 puncte. Această evoluție s-a datorat ambelor componente ale acestuia.

Astfel, Indicatorul condiţiilor curente a crescut faţă de luna anterioară cu 12,8 puncte, până la valoarea de 59,9 puncte. Faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul condiţiilor curente a scăzut cu 6,1 puncte. Indicatorul anticipațiilor a crescut cu 11,1 puncte până la valoarea de 39,9 puncte. Faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 1,2 puncte.

În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, analiştii CFA anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Astfel valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7859 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8481 lei/euro.

De asemenea, analiştii financiari estimează o rată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (mai 2020/mai 2019) de 4,15%.

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 și reprezintă un indicator prin intermediul căruia asociația dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Inflația în zona euro a ajuns la 2,4% la sfârșitul lui 2024. Prețurile la energie și servicii, peste ținta stabilită de BCE

Republica Moldova schimbă moneda de referință de la dolar la euro

Țeapă de 12 mii de euro în ziua de Crăciun. Cum a rămas un bărbat din Sibiu fără bani, după ce a accesat un link primit într-un mesaj

Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut la niveluri atinse doar în perioada pandemiei Covid, pe fondul crizei politice

Partenerii noștri